Якщо гості на порозі або хочеться швидко і просто порадувати домашніх незвичайним частуванням - цей смачний соковитий рибний пиріг з консервів стане справжнісінькою паличкою виручалочкою будь-якої господині. Він готується практично моментально, виходить дуже ситним і не вимагає використання дорогих рідкісних інгредієнтів.

Складники для тіста:

  • вершкове масло – 180 г;
  • сметана – 10 ст. л.;
  • борошно – 320 г;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Увага! Вершкове масло має бути кімнатної температури, а сметану краще брати жирністю від 10 до 20%.

Для начинки

  • 2 банки (по 250 г) консервованої риби;
  • зелена цибуля;

Консервовану рибу можна брати будь-яку: скумбрія, сайра, горбуша, ставрида.

Для заливання

Популярні новини зараз

Олександр Пономарьов показав поповнення в родині: хлопчику вже обрали ім'я, а Козловський та Дзідзьо вітають

Бабуся Ані Трінчер розповіла про пластичні операції внучки: "Була мила, гарненька дитинка. А тепер..."

Зустріч там, де серце: як Міша Кацурін привів іношо чоловіка, щоб порадувати Надю Дорофєєву

Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"

Показати ще
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • борошно — 2ст. л.

Отже, для приготування тіста сметану потрібно змішати з маслом і сіллю, додати розпушувач і борошно, замісити не дуже круте тісто.

Для начинки консервовану рибу розімніть (зайвий сік злити), зелену цибулю дрібно поріжте. Змішайте зелень та рибу.

Для заливання яйця збити зі щіпкою солі вінчиком (не варто використовувати для цього міксер), додати сметану і борошно. Добре перемішати.

Форму трохи змащуємо олією. Викладаємо тісто, розрівнюємо і робимо бортики. На тісто викладаємо консервовану рибу та заливаємо заливкою пиріг.

Пиріг готується в добре розігрітій духовці до появи золотистої скоринки. Зазвичай на це потрібно 40 хвилин (при температурі 180-190 градусів).

Читайте також:

Як у бабусі: рецепт простого повітряного тіста для пиріжків

Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок

Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт