Якщо гості на порозі або хочеться швидко і просто порадувати домашніх незвичайним частуванням - цей смачний соковитий рибний пиріг з консервів стане справжнісінькою паличкою виручалочкою будь-якої господині. Він готується практично моментально, виходить дуже ситним і не вимагає використання дорогих рідкісних інгредієнтів.
Складники для тіста:
- вершкове масло – 180 г;
- сметана – 10 ст. л.;
- борошно – 320 г;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Увага! Вершкове масло має бути кімнатної температури, а сметану краще брати жирністю від 10 до 20%.
Для начинки
- 2 банки (по 250 г) консервованої риби;
- зелена цибуля;
Консервовану рибу можна брати будь-яку: скумбрія, сайра, горбуша, ставрида.
Для заливання
"Я її кілька разів": Кирила Буданова зловили в незвичному місці і він розповів про вечірні ритуали з дружиною
Софія Ротару у важкому стані: про здоров’я легенди української сцени розповів Олексій Суханов
Готуйтеся до 20 години без світла: енергетик пояснив, чому цієї зими Україна може буквально замерзнути
"Якщо Оля йде на Нацвідбір, то і я": Леся Нікітюк заявила про бажання пвти на Нацвідбір разом з Поляковою
- яйця – 3 шт.;
- сметана – 200 г;
- борошно — 2ст. л.
Отже, для приготування тіста сметану потрібно змішати з маслом і сіллю, додати розпушувач і борошно, замісити не дуже круте тісто.
Для начинки консервовану рибу розімніть (зайвий сік злити), зелену цибулю дрібно поріжте. Змішайте зелень та рибу.
Для заливання яйця збити зі щіпкою солі вінчиком (не варто використовувати для цього міксер), додати сметану і борошно. Добре перемішати.
Форму трохи змащуємо олією. Викладаємо тісто, розрівнюємо і робимо бортики. На тісто викладаємо консервовану рибу та заливаємо заливкою пиріг.
Пиріг готується в добре розігрітій духовці до появи золотистої скоринки. Зазвичай на це потрібно 40 хвилин (при температурі 180-190 градусів).
Читайте також:
Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок
Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт
