Ви лише уявіть, хрумкий гарячий лаваш тільки-но з гриля та соковита начинка з курки, овочів та ароматного соусу. Від такого перекусу відмовитись просто нереально, тому Євген Клопотенко розповів, як приготувати вдома смачну шаурму.
Інгредієнти:
- 4 курячі гомілки без кістки
- 200 г моркви по-корейськи
- 8 листів тонкого вірменського лаваша
- 200 г натурального йогурту
- 5 зубчиків часнику
- 1 великий томат
- 3 солоні огірки
- ¼ маленької капустини
- 100 г кетчупу
- 1 гілочка чебрецю
- 7 гілочок петрушки
- ¼ ч. л. зерен фенхелю
- 1,5 ст. л. олії
- сіль та перець до смаку
Увага! Лаваш краще не діставати з пакування заздалегідь, інакше він може підсохнути та буде погано згортатися. Виймайте його безпосередньо перед використанням.
Заздалегідь потрібно увімкнути духовку, аби вона розігрілась добре до 180 градусів.
Відділяємо шкірку від чотирьох курячих гомілок, зачищаємо їх від зайвого жиру та кладемо у форму для запікання. До курки кладемо 3 зубчики часнику, солимо та перчимо, додаємо листочки гілочки чебрецю. Далі курку необхідно скропити 1,5 ст. л. олії та запекти протягом 25-30 хвилин за температури 180 градусів.
Тим часом готуємо соус:
Графіки відключення на 26 листопада: Укренерго попередив – світла не буде по всій країні
Сніг випав несподівано, а удобрити город не встигли: чи є сенс вносити підживлення після цього
Залишилося пережити це: що станеться із представниками знаків східного гороскопу до старту зими-2024
Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям
- у мисочку кладемо 200 г натурального йогурту;
- відділяємо листочки від 7 гілочок петрушки та дрібно їх потрібно посікти;
- 2 зубчики часнику необхідно дрібно порубати;
- додаємо зелень та часник до йогурту разом із ¼ ч. л. зерен фенхелю;
- суміш необхідно посолити і поперчити до смаку та добре перемішати.
Готове м’ясо ніжок необхідно дістати з духовки і нарізати його дрібними шматочками, коли воно трохи охолоне.
Нарізаємо повздовжніми слайсами 3 солоні огірки, а потім їх потрібно порізати соломкою. Великий томат нарізаємо тонкими напівкільцями, а ¼ маленької капустини треба дрібно посікти.
Лаваш змастіть соусом, зверху викладіть капусту та моркву по-корейськи, слайси томатів та шматочки солоних огірків. Викладіть курку та ще раз полийте зверху соусом та кетчупом.
Загорніть начинку у конвертик, спочатку підгорнувши краї, а потім згорніть лаваш у рулет. Так само зробіть з іншими листами вірменського лаваша.
Розігрійте суху пательню гриль та обсмажте шаурму по кілька хвилин з кожного боку, до утворення характерних рисочок. Їжте шаурму, вмочуючи за бажанням у соус.
Читайте також:
Сім'я буде в захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт
Стародавній секрет розкритий: чому жінкам необхідно їсти рибу
Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом
"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото