Спробуйте цей простий рецепт і вам завжди буде чим, швидко і смачно, нагодувати сім'ю.

Інгредієнти:

  • куряче філе - 700 г
  • гарбуз - 350 г
  • шампіньйони - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • соєвий соус - 1,5 ст. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • вершки (20-30%) - 100 мл
  • вода або бульйон (курячий чи овочевий) - 100 мл
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова рафінована олія - для смаження

Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиками зі стороною 2 см. Гриби розрізати на 4 частини. Куряче філе нарізати невеликими шматками.

На розігрітій сковороді з олією, обсмажуємо куряче філе до рум'яного золотистого кольору, по 4-5 хвилин з кожного боку.

Увага! Курку не обов'язково смажити до готовності, бо вона ще тушкуватиметься у вершковому соусі.

Обсмажене куряче філе викласти на тарілку.

Популярні новини зараз

Нові графіки відключення світла: все кардинально зміниться

Відключення світла нікуди не подінуться: скільки не буде електроенергії на день

Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям

Як кішка із собакою: знаки Зодіаку, які не зможуть побудувати гармонійні стосунки

Показати ще

Тим часом необхідно дрібно нарізати цибулю.

Після курки обсмажуємо її до прозорості. До цибулі викласти гарбуз та гриби і, помішуючи, смажити 10 хв.

Додаємо лимонний сік і соєвий соус, перемішуємо. Далі потрібно додати обсмажене куряче філе, воду чи бульйон, посолити і поперчити на смак. Накрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати приблизно 15 хвилин до готовності курки.

Потім необхідно додати вершки, ще раз довести до кипіння і відставити з вогню.

Перед подачею страву необхідно посипати нарізаною зеленню петрушки.

Крім того, можна зробити до цієї страви гарнір, наприклад, з картоплі чи рису. Якщо їх полити курячим соусом із грибами, то обід вийде не лише смачний, а й дуже ситний.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Корисно для жінок і чоловіків: що станеться з вашим тілом, якщо їсти гарбузове насіння щодня

Як приготувати корисний сніданок з гарбуза та яблука. Рецепт