Спробуйте цей простий рецепт і вам завжди буде чим, швидко і смачно, нагодувати сім'ю.
Інгредієнти:
- куряче філе - 700 г
- гарбуз - 350 г
- шампіньйони - 400 г
- ріпчаста цибуля - 200 г
- соєвий соус - 1,5 ст. л.
- лимонний сік - 1 ст. л.
- вершки (20-30%) - 100 мл
- вода або бульйон (курячий чи овочевий) - 100 мл
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- соняшникова рафінована олія - для смаження
Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиками зі стороною 2 см. Гриби розрізати на 4 частини. Куряче філе нарізати невеликими шматками.
На розігрітій сковороді з олією, обсмажуємо куряче філе до рум'яного золотистого кольору, по 4-5 хвилин з кожного боку.
Увага! Курку не обов'язково смажити до готовності, бо вона ще тушкуватиметься у вершковому соусі.
Обсмажене куряче філе викласти на тарілку.
Мобілізація може бути посилена у рази: ТЦК уже отримали новий наказ?
Євген Кошовий обсипав лисину посипкою на Великдень і вибісив українців: "Цирк поїхав"
Мобілізація студентів: українців позбавлятимуть відстрочок – хто перший у списку
Хитрості щедрого врожаю: як виростити полуницю вдвічі більше
Тим часом необхідно дрібно нарізати цибулю.
Після курки обсмажуємо її до прозорості. До цибулі викласти гарбуз та гриби і, помішуючи, смажити 10 хв.
Додаємо лимонний сік і соєвий соус, перемішуємо. Далі потрібно додати обсмажене куряче філе, воду чи бульйон, посолити і поперчити на смак. Накрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати приблизно 15 хвилин до готовності курки.
Потім необхідно додати вершки, ще раз довести до кипіння і відставити з вогню.
Перед подачею страву необхідно посипати нарізаною зеленню петрушки.
Крім того, можна зробити до цієї страви гарнір, наприклад, з картоплі чи рису. Якщо їх полити курячим соусом із грибами, то обід вийде не лише смачний, а й дуже ситний.
Читайте також:
Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт
Корисно для жінок і чоловіків: що станеться з вашим тілом, якщо їсти гарбузове насіння щодня
Як приготувати корисний сніданок з гарбуза та яблука. Рецепт