З кожним роком ситуація із залежністю дітей дошкільного та молодшого шкільного віку погіршується. Смартфони, планшети, комп'ютери - все це погіршує зір дітей і навіть призводить до деяких психічних розладів.

Дітям потрібні обмеження використання гаджетів. Докладніше про це інформує РБК-Україна, посилаючись на педіатра Наталію Скларчук.

Зараз простежується тенденція, що діти практично з народження добре розуміються на технологіях та гаджетах. Бабусі захоплюються тим, що їхні онуки у два роки можуть включати YouTube "своїми маленькими пальчиками", і щось там шукати.

"Просто віддати телефон, щоб дитина відстала - не несе ніякої користі для неї. У 2 роки користуватися ютубом і перемикати мультики - не є ознакою розумових здібностей дитини, не є характеристикою вундеркінда, а всі мами так люблять цим похвалитися" , - стверджує лікар.

Обмеження дітей дошкільного та молодшого шкільного віку у користуванні гаджетами зводиться до таких норм:

  • до 18 місяців – повністю обмежити;
  • 18-24 місяців - 30-40 хв на день (крім відеодзвінків із родичами);
  • 2-5 років – 1 год на день/до 3 годин у вихідні.

Проте, у ВООЗ рекомендують батькам:

  • до 2 років – заборонити екранний час;
  • 2-5 років – до 1 год на день.

Педіатр стверджує, що для того, щоб дитина отримала максимум користі від користування гаджетами, необхідно вибирати якісні ігри та передачі для своєї дитини, спираючись на інтерактивні та різні навчальні програми.

Не можна забувати, що занадто багато екранного часу може призвести до проблем зі сном, навчанням, вагою, а також погіршення самопочуття.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Читайте також: