Перші страви – важлива частина української кухні. Так, всі ми знаємо та любимо наваристий капусняк із свининою та пшоном, ароматний бограч чи освіжаючий холодник. І, звісно ж, не треба забувати і про юшки.

Інгредієнти на 4-літрову каструлю:

  • сушені лісові гриби - 50 г (2 жмені)
  • квасоля червона - 200 г
  • картопля - 600 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • морква - 100 г
  • часник - 5 зубчиків
  • соняшникова рафінована олія - 60 мл
  • томатна паста - 1 ст. л. (з гіркою)
  • борошно пшеничне - 1 ст. л. (з гіркою)
  • хмелі-сунелі - 1/2 ст. л.
  • лавровий лист - 1-2 шт.
  • зелена цибуля
  • сіль - 1 ст. л. або за смаком
  • чорний мелений перець - 1/2 ч. л. або за смаком

Увага! Для юшки можна також сміливо використовувати мікс сушених грибів, або навіть поєднати сушені гриби із сирими. Наприклад, можна використати шампіньйони чи гливи, а для того неповторного аромату додати трохи сушених грибів. Пам’ятайте, що перш ніж робити відвар з сушених грибів, їх треба замочити та ретельно очистити від піску, який міг залишитися.

Квасолю також необхідно замочити у холодній воді на 2-3 год або на ніч.

Гриби промити. Залити чистою водою. Гриби варити 1 год. Квасолю промити. Залити чистою водою. Квасолю варити до готовності.

Моркву нарізати півкружальцями. Цибулю нарізати чвертькільцями. В каструлі розігріти соняшникову рафіновану олію. Викласти цибулю з морквою. На середньому вогні смажити 10 хв.

Додати борошно. Смажити 2 хв.

Популярні новини зараз

Мобілізація сильно зміниться: вік все-таки переглянуть

Володимир Зеленський "пройшовся" по військовим: "Генерал, який не був у окопі - не генерал"

Залишилося пережити це: що станеться із представниками знаків східного гороскопу до старту зими-2024

Попіл може стати отрутою для вашого городу; 3 випадки, коли заборонено використовувати це добриво

Показати ще

Додати томатну пасту. Смажити 2 хв.

Додати варені гриби з відваром.

Додати варену квасолю з відваром.

Додати нарізану невеликими брусками картоплю.
Долити воду до повної каструлі. Посолити, поперчити за смаком. Вміст каструлі довести до кипіння, зняти піну і варити 15 хв.

Додати хмелі-сунелі і лавровий лист. Варити 5 хв.

Додати вичавлений часник і подрібнену зелену цибулю. Поварити ще 1 хв і відставити з вогню.

Читайте також:

Буде багатий урожай: коли треба садити моркву та буряк під зиму

Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину

Печію як рукою зніме: названі незвичайні властивості фініків

Як приготувати смачні драники без яєць.