Через те, що російські окупанти продовжують знищувати критичну інфраструктуру України, у нашій країні виникли проблеми не лише зі світлом, а й зі зв'язком та інтернетом. У зв'язку із цим експерти вирішили розповісти, як і за яких обставин можна зробити автономний інтернет.

Відповідну інформацію надали на порталі «Фокус»

Останнім часом українці помітили проблеми не лише зі світлом, а й зі зв'язком та інтернетом. Про це дуже добре знають мешканці столиці України.

Киянин Валерій Охріменко сказав: «Коли пропадає світло, у нас відразу пропадає інтернет, і це зрозуміло – адже роутер працює від електроживлення, хоча вже й замовив додаткове обладнання, щоб живити роутер під час відключень. Але й із мобільним інтернетом через деякий час після зникнення світла починаються проблеми».

Важливо повідомити, що якщо провайдер не забезпечений резервним живленням, при відключенні від енергопостачання в будинку може пропадати й інтернет. На превеликий жаль, тут не допоможе навіть Wi-Fi роутер.

Навіть якщо будинок забезпечений резервним живленням, його може вистачити лише на 6 годин, навіть менше.

Популярні новини зараз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Показати ще

Якщо у вас слабкий сигнал, його може покращити роутер з антеною, наприклад, LTE Wi-Fi роутер Olax U90H-E + антена 3G/4G LTE Стріла Aspor 1700-2700 МГц 21 дБ. Цей набір коштуватиме українцям приблизно 2.5 тисячі гривень.

Однак тут знадобляться певні навички для дій. Спочатку потрібно розмістити сім-карту мобільного оператора в роутер, поставити його поряд з ноутбуком або смартфоном, або підключити його через USB до ноутбука або планшета. Після цього потрібно розмістити антену-стрілу за вікном якомога вище. Однак такий спосіб може виявитися не особливо ефективним.

Щоб досягти кращого успіху, потрібно купити комплект з антенами, який працює дещо інакше.

"Є спеціальні пристрої, які називаються "репітер". Це двосторонній підсилювач сигналу як від найближчої вишки до телефону, так і назад від телефону до вежі", - сказав фахівець.

Важливо наголосити, що ніхто не знає як зробити якісний інтернет у непередбачених ситуаціях. Тут все залежить від якості роботи та розміщення найближчої вежі оператора.

Читайте також:

Форс-мажор зі світлом: киян попросили приготуватись. Графіків не буде

Без світла, води та зв'язку: Кличко оцінив перспективи тотального блекауту у Києві