Є багато способів зберігання врожаю квасолі, але не всі вони є вдалими. Ще б пак, ніхто не хоче готувати взимку ароматний борщ зі смачною квасолею та жучками, а явище це досить часте.
Всі знають, що найпопулярніше джерело рослинного білка - квасоля. А ще це чудовий інгредієнт для вінегрету, супу, лобіо та інших страв. Продукт надзвичайно багатий на пектини, клітковину, вітаміни, мінеральні речовини і знають про це не тільки люди, а й жучки, які можуть легко знищити весь запас квасолі.
І справді, жучки у квасолі – явище широко поширене, тому слід скористатися перевіреними способами зберігання.
Квасоля прийнято зберігати в сухих приміщеннях, що провітрюються, з температурою +5-15 градусів. Термін придатності 24 місяці. Для захисту від шкідників прогрівають, виморожують, розкладають прянощі.
Так, жучки бояться:
- часник;
- лавровий лист;
- лаванда;
- м'ята;
- полин.
Вважається, що якщо зберігати ці речовини в одній ємності з квасолею, то жучки не заводитимуться.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
А ось щоб перекрити жучкам-черв'ячкам всі можливості для розмноження, потрібно зберігати квасолю при негативній температурі. При цьому важливо знати, що заморожувати можна не лише суху квасолю, а й молоду.
Якщо це рішення з якихось причин не влаштовує, зберегти квасолю взимку можна і в умовах звичайної квартири. При цьому повинні виконуватися такі умови: вологість не більше 50% і щільно закрита тара, яка не пропускає повітря. Ідеальний варіант – скляна банка, яку потрібно обов'язково щільно закрити кришкою. До речі, рекомендується додавати внутрішньо одну головку часнику, яку потрібно розділити на окремі зубчики. Часник не вплине на смак квасолі, проте чудово відлякає шкідників.
Пластикова пляшка – таким чином можна зберігати лише ідеально висушену квасолю. Не забудьте на дно пляшки покласти 1 головку часнику та 1 лавровий лист. Дуже важливо, щоб квасоля не була вологою, інакше вона швидко запліснявіє.
Читайте також:
Бути чи не бути: Кличко розповів, чи встановлюватимуть у Києві новорічну ялинку
Круче американського пирога: як приготувати український грушевий тарт
Їхали до Жешува: у Польщі сталася ДТП з українцями. Дитину врятувати не вдалося