- тепла вода 250мл;
- мука 220 гр;
- сухі дріжджі 1 чайн.
- цукор 2 стіл. л.;
- сіль 0,5 чайн.
- рослинний маслог для смаження.
У теплу (37-40 ° С) воду додаємо цукор та сухі дріжджі.
Увага! Перед використанням дріжджів потрібно почитати інструкцію. Є дріжджі, які відразу потрібно змішувати з борошном, а є ті, які потрібно активувати, змішавши із теплою рідиною (водою чи молоком). Нам потрібні дріжджі, які потрібно активувати у теплій рідині.
Суміш перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин у теплі до появи на поверхні пишної шапочки. Якщо шапочка з'явилася, то це означає, що дріжджі активізувалися і можна готувати далі. Якщо пінки немає, то дріжджі або прострочені, або неякісні, або неправильно зберігалися. Тісто з таких дріжджів не підніметься, бо живі організми у них загинули.
Переливаємо суміш у глибоку миску. До дріжджової суміші додаємо сіль і її потрібно перемішати.
Борошно потрібно просіяти і в 2-3 прийоми всипати в суміш кожен раз добре розмішуючи. Перемішуємо тісто до однорідності.
Накрийте миску з рушником і залиште в теплі на 30 хвилин. За цей час кілька разів перемішайте тісто. Це потрібно, щоб випустити з нього вуглекислий газ, що скупчився, і наситити суміш киснем, щоб дріжджі могли "дихати" і піднімати тісто далі. Завдяки цьому тісто вийде пористим та повітряним.
На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У сковороді розігрійте трохи олії.
Змоченою в холодній воді (щоб тісто до неї не чіплялося) столовою ложкою, викладаємо оладки в добре розігріту олію.
Увага! Рівень олії має бути рівномірним, але не надто великим (оладки не повинні плавати). Смажимо дріжджові оладки на середньому вогні до гарного рум'яного кольору з обох боків.
Читайте також:
Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт
Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку