Українців попередили про те, що найближчим часом ціни на пальне можуть значно зрости. Національний банк України дав свої прогнози на 2023 рік та попередив мешканців нашої країни про несприятливу ситуацію.

Відповідну інформацію надали на порталі «today»

За словами Національного банку України, ціни на бензин, автогаз та дизельне паливо можуть зрости приблизно на 20%. Саме такий прогноз було складено у щоквартальному інфляційному звіті НБУ цього місяця.

Якщо взяти вересень минулого року, то тоді ціна на пальне була дешевшою на цілих 66,2% порівняно з вереснем 2022 року. Однак через деякий час ціни на бензин трохи стабілізувалися, що говорить про те, що було налагоджено логістику, і міжнародний ринок був досить насиченим та стабільним.

Але все далеко не так, як здається на сьогоднішній день. Експерти раніше попереджали українців про те, що довоєнних цін на бензин вже ніколи не буде. Крім цього, Нацбанк натякає на зростання інфляції і прямо каже, що зростання цін на пальне неминуче. Приблизно щороку паливо на території України дорожчатиме на 20%.

Також важливо розуміти, що подорожчають і транспортні послуги у зв'язку з цим поворотом подій. А зростання цін на проїзд свідчить про зростання інфляції.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Крім цього, не треба забувати і про те, що відбувається в усьому світі. Якщо нафта продовжуватиме дорожчати, то в Україні зросте ціна на все паливо.

Читайте також:

Краще магазинної: як за півгодини приготувати домашню моцарелу. Рецепт

Українцям розповіли, скільки доведеться платити за газ у листопаді. Ціни будуть вищими

Краще купити заздалегідь: українців попередили, що дві популярні крупи можуть зникнути з магазинів