5 л молока 1 стіл. ложка лимонної кислоти.
1. Молоко ДОМАШНЕ (сире) довести до температури 50 градусів – якщо занурити палець, буде гаряче, але тримати можна.
2. Поступово у підігріте молоко, помішуючи, ввести лимонну кислоту до утворення жовтої сироватки та сирного згустку. Виловити потік, посолити сироватку і нагріти її до 80 градусів. Це вже палко. Покласти сирну грудку в гарячу сироватку, залишити на хвилину, вийняти ложкою і розтягнути руками. Скласти і знову покласти у гарячу сироватку. Повторити кілька разів.
3. Сформувати кульку і залишити остигати.
Читайте також:
Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись
Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт