Мало хто знає, але хрін це не тільки ароматне доповнення до м'яса, а й природний антисептик, який чудово допомагає справлятися з застудами, нежиттю та ангіною. Більше того, заготовки з хрону поповнюють зимовий раціон вітамінами С, Е, РР та мікроелементами: магнієм, кальцієм, фосфором, сіркою, залізом.
Отже, для переробки підійдуть корені будь-якого діаметру.
Вимиті шматочки довжиною до 20 см потрібно очистити від шкірки: її зішкрібають або зрізають тонким шаром.
Якщо ж корінці підсохли, їх до приготування потрібно на 3 години залити холодною водою.
Увага! У багатьох на шкірі рук від соку хрону виникає почервоніння, тому рекомендується працювати в рукавичках. Крім того, органи дихання та очі теж краще поберегти від ефірних компонентів хрону.
Помитий і почищений хрін потрібно натерти на тертці або перемолоти на м'ясорубці зі спеціальною терткою.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Увага! Зручно на вихідному шнеку закріпити резинкою порожній пакет, тоді відпаде необхідність використовувати респіратор.
Для приготування міцного БІЛОГО ХРОНУ :
- Набираємо 1 склянку натертого хрону (150 г).
- Для заправки - у склянку кип'яченої холодної води даємо:
- - 1 чайну ложечку солі без чубчика (8 грам); - 1 повну чайну ложку цукру (15 г); - 2 чайні ложки 9% оцту;
- АБО: - 3 чайні ложки натурального яблучного оцту 6%;
- АБО: - 3 чайні ложки лимонного соку;
- потроху заливаємо хрін і добре вимішуємо.
Для приготування міцного РОЖЕВОГО ХРОНА : заправляємо натертий хрін за попереднім рецептом і для гарного кольору додаємо бурякового соку (натираємо сирий або варений або запечений буряк і через марлю віджимаємо сік).
Для приготування ЧЕРВОНОГО ХРОНУ З БУРЯКОМ : заправляємо натертий хрін за попереднім рецептом і до нього натираємо варені або запечені буряки. Якщо є мариновані або квашені буряки - то натертий хрін заправляємо саме буряковим квасом або маринадом і ще пару буряків натираємо на тертці і все добре вимішуємо.
Тримаємо у щільно закритих баночках.
Читайте також:
Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись
"Осіння королева": фахівці розповіли, чим корисний гарбуз і чому його необхідно вживати
Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів