Мало хто знає, але хрін це не тільки ароматне доповнення до м'яса, а й природний антисептик, який чудово допомагає справлятися з застудами, нежиттю та ангіною. Більше того, заготовки з хрону поповнюють зимовий раціон вітамінами С, Е, РР та мікроелементами: магнієм, кальцієм, фосфором, сіркою, залізом.

Отже, для переробки підійдуть корені будь-якого діаметру.

Вимиті шматочки довжиною до 20 см потрібно очистити від шкірки: її зішкрібають або зрізають тонким шаром.

Якщо ж корінці підсохли, їх до приготування потрібно на 3 години залити холодною водою.

Увага! У багатьох на шкірі рук від соку хрону виникає почервоніння, тому рекомендується працювати в рукавичках. Крім того, органи дихання та очі теж краще поберегти від ефірних компонентів хрону.

Помитий і почищений хрін потрібно натерти на тертці або перемолоти на м'ясорубці зі спеціальною терткою.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Увага! Зручно на вихідному шнеку закріпити резинкою порожній пакет, тоді відпаде необхідність використовувати респіратор.

Для приготування міцного БІЛОГО ХРОНУ :

  • Набираємо 1 склянку натертого хрону (150 г).
  • Для заправки - у склянку кип'яченої холодної води даємо:
  • - 1 чайну ложечку солі без чубчика (8 грам); - 1 повну чайну ложку цукру (15 г); - 2 чайні ложки 9% оцту;
  • АБО: - 3 чайні ложки натурального яблучного оцту 6%;
  • АБО: - 3 чайні ложки лимонного соку;
  • потроху заливаємо хрін і добре вимішуємо.

Для приготування міцного РОЖЕВОГО ХРОНА : заправляємо натертий хрін за попереднім рецептом і для гарного кольору додаємо бурякового соку (натираємо сирий або варений або запечений буряк і через марлю віджимаємо сік).

Для приготування ЧЕРВОНОГО ХРОНУ З БУРЯКОМ : заправляємо натертий хрін за попереднім рецептом і до нього натираємо варені або запечені буряки. Якщо є мариновані або квашені буряки - то натертий хрін заправляємо саме буряковим квасом або маринадом і ще пару буряків натираємо на тертці і все добре вимішуємо.

Тримаємо у щільно закритих баночках.

Читайте також:

Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись

"Осіння королева": фахівці розповіли, чим корисний гарбуз і чому його необхідно вживати

Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів