Продукти:
- 2,5 кг опеньок;
- 0,5 кг моркви;
- 0,5 кг цибулі;
- 0,5 л олії;
- сіль та перець за смаком
Після збору в лісі опеньки слід добре промити, очистити від сміття і трави. Якщо немає сумнівів в якості зібраного продукту, то можна приступати до варіння.
Для термічної обробки грибів краще вибрати велику емальовану каструлю. Наливаємо в підготовлену ємність воду, додаємо сіль з розрахунку 1 ст. ложку на два літри рідини. Коли вода закипить - закидаємо в неї опеньки. Гриби варити після повторного закипання води впродовж 25 – 30 хвилин на середньому вогні. В процесі варіння треба періодично прибирати піну.
Важливо! Готові опеньки осядуть на дно каструлі.
На розігріту сковорідку вливаємо трохи рослинного масла, а потім обсмажуємо цибулю до прозорості., туди ж додається морква.
Читайте також:
Олександр "Терен" Будько накинувся на українців через шоу "Холостяк": "Я нікому не забороняю втратити ноги"
Катерина Полтавська розповіла про пологи і присутність Остапчука там: "Нашо ті зайві стреси"
Вишня не дасть урожаю: які рослини не можна висаджувати поряд із деревом
Прозоріше ви ще не готували: рецепт справжнього українського холодця з коропа
Українців попередили: отруїтися можна навіть їстівними грибами. Що потрібно знати
Ідеальний маринад для білих грибів: секрет, яким користувалися наші бабусі
Як зробити смачні та соковиті відбивні з грибів. Рецепт