Продукти:
- 2,5 кг опеньок;
- 0,5 кг моркви;
- 0,5 кг цибулі;
- 0,5 л олії;
- сіль та перець за смаком
Після збору в лісі опеньки слід добре промити, очистити від сміття і трави. Якщо немає сумнівів в якості зібраного продукту, то можна приступати до варіння.
Для термічної обробки грибів краще вибрати велику емальовану каструлю. Наливаємо в підготовлену ємність воду, додаємо сіль з розрахунку 1 ст. ложку на два літри рідини. Коли вода закипить - закидаємо в неї опеньки. Гриби варити після повторного закипання води впродовж 25 – 30 хвилин на середньому вогні. В процесі варіння треба періодично прибирати піну.
Важливо! Готові опеньки осядуть на дно каструлі.
На розігріту сковорідку вливаємо трохи рослинного масла, а потім обсмажуємо цибулю до прозорості., туди ж додається морква.
Читайте також:
Відома телеведуча, але сумки носить по 20 років: Катя Осадча похвалилась раритетом
Потап повертається ддо України: чоловік Насті Каменських "забив стрілку" у самому серці Києва
Бензин не рвонe: у НБУ розповіли, чого чекати водіям на АЗС до кінця року
Як забути про прополку: хитрий серпневий прийом проти бур'янів від колишніх городників
Українців попередили: отруїтися можна навіть їстівними грибами. Що потрібно знати
Ідеальний маринад для білих грибів: секрет, яким користувалися наші бабусі
Як зробити смачні та соковиті відбивні з грибів. Рецепт