Інгредієнти приготування лінивих голубців:
- рис 125 г;
- вода 250 г;
- цибуля 1 штука;
- морква 1 штука;
- вершкове масло 50-70 г;
- маленька білокачанна капуста ½ качана;
- фарш телячий або асорті 500 г;
- мелений коріандр ½ ч. л.;
- томати у власному соку 400 г;
- сметана 200 г;
- соняшникова олія 2-3 ст. л.;
- сіль, перець за смаком.
Рис відварюємо практично до готовності. Для цього дуже добре промиваємо 125 г рису і заливаємо його холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка солимо і варимо 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Знімаємо з вогню і залишаємо на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
Цибулю (1 шт.) наріжте дрібними кубиками.
Моркву (1 шт.) натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем.
Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м'якості і прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини.
Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м'якості капусти протягом 5-7 хвилин, щоб голубці вийшли соковитими і ніжними. Час тушкування залежить від сорту капусти. Спробуйте її і тушкуйте трохи більше або трохи менше зазначеного часу. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
З'єднайте остиглий рис, фарш і засмажку.
Додайте до голубців ½ ч. л. меленого коріандру. Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці з рисом і капустою у формі довгастих котлет.
Керамічну форму для запікання змащуємо 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладайте ліниві голубці в один шар дуже близько один до одного.
Для заливки необхідно з'єднати попередньо нарізані томати у власному соку (400 г) з 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте. Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями. Запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Читайте також:
Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт
Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса