Кажуть, що королева Єлизавета II дуже любила скуштувати на закуску рибний паштет, виготовлений з копченого лосося, форелі та скумбрії. Цікаво, що у сезон червону рибу ловили прямо у шотландській резиденції Єлизавети II Балморал. Це завжди було особисте прохання Її Величності, оскільки вона цінувала локальні продукти.

За словами "королівська їжа", багато хто відразу представляє розкішний стіл з безліччю дорогих делікатесів. Проте Єлизавета II вирізнялася скромністю у виборі їжі.

До речі, члени королівської родини не можуть їсти все поспіль:

  • з міркувань безпеки з меню як королеви, і всіх членів її сім'ї, виключені устриці, мідії та інші морепродукти: занадто велика ймовірність отруєння;
  • виключені страви з томатним соусом - ними дуже легко забруднитись;
  • вже багато років вся королівська родина не торкається часнику;
  • у королівському меню використовується мінімум прянощів у їжі.

Що ж до улюблених страв Її Величності, то вони звичайно ж були. Так, колишній королівський лакей Чарльз Олівер у книзі "Вечеря в Букінгемському палаці" написав про пристрасть Єлизавети до копченої риби, насамперед - пікше. Саме тому королева часто замовляла "особливий" рибний паштет.

Поєднання паштету з копченого лосося, копченої форелі та копченої скумбрії королева любила, коли підвали з тостами та кремом із хрону.

Королівські кухарі не розкривають точний рецепт улюбленого паштету монарха, але британські журналісти знайшли дуже схожий, тож кожен тепер зможе легко його приготувати.

Популярні новини зараз

Відключення світла змінилися: у ДТЕК та YASNO попередили про нові графіки

Мандарини різко впали в ціні: скільки зараз коштують новорічні цитрусові на ринках та супермаркетах

Віталій Козловський вперше зізнався, як почались його таємні стосунки з Юлією Бакуменко: навіть змінювала пісні

Батькам краще купити заспокійливе: діти яких знаків Зодіаку мають дуже складний характер

Показати ще

Наріжте філе копченого лосося без шкіри на шматочки. Підготуйте олію, сир, томатну пасту та лимонний сік. Наріжте трохи вимитий і просушений кроп.

Покладіть у миску шматочки лосося, додайте вершкове масло, м'який сир, сік лимона, кріп, сіль та перець за смаком. Збийте суміш у пюре за допомогою блендера або міксера. Закрийте миску з паштетом харчовою плівкою і заберіть у холодильник щонайменше 30 хвилин.

Для подачі розкладіть листя крес-салату по тарілках і викладіть зверху порції паштету. Подавайте із тостами.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса