Кажуть, що королева Єлизавета II дуже любила скуштувати на закуску рибний паштет, виготовлений з копченого лосося, форелі та скумбрії. Цікаво, що у сезон червону рибу ловили прямо у шотландській резиденції Єлизавети II Балморал. Це завжди було особисте прохання Її Величності, оскільки вона цінувала локальні продукти.
За словами "королівська їжа", багато хто відразу представляє розкішний стіл з безліччю дорогих делікатесів. Проте Єлизавета II вирізнялася скромністю у виборі їжі.
До речі, члени королівської родини не можуть їсти все поспіль:
- з міркувань безпеки з меню як королеви, і всіх членів її сім'ї, виключені устриці, мідії та інші морепродукти: занадто велика ймовірність отруєння;
- виключені страви з томатним соусом - ними дуже легко забруднитись;
- вже багато років вся королівська родина не торкається часнику;
- у королівському меню використовується мінімум прянощів у їжі.
Що ж до улюблених страв Її Величності, то вони звичайно ж були. Так, колишній королівський лакей Чарльз Олівер у книзі "Вечеря в Букінгемському палаці" написав про пристрасть Єлизавети до копченої риби, насамперед - пікше. Саме тому королева часто замовляла "особливий" рибний паштет.
Поєднання паштету з копченого лосося, копченої форелі та копченої скумбрії королева любила, коли підвали з тостами та кремом із хрону.
Королівські кухарі не розкривають точний рецепт улюбленого паштету монарха, але британські журналісти знайшли дуже схожий, тож кожен тепер зможе легко його приготувати.
Відключення світла змінилися: у ДТЕК та YASNO попередили про нові графіки
Мандарини різко впали в ціні: скільки зараз коштують новорічні цитрусові на ринках та супермаркетах
Віталій Козловський вперше зізнався, як почались його таємні стосунки з Юлією Бакуменко: навіть змінювала пісні
Батькам краще купити заспокійливе: діти яких знаків Зодіаку мають дуже складний характер
Наріжте філе копченого лосося без шкіри на шматочки. Підготуйте олію, сир, томатну пасту та лимонний сік. Наріжте трохи вимитий і просушений кроп.
Покладіть у миску шматочки лосося, додайте вершкове масло, м'який сир, сік лимона, кріп, сіль та перець за смаком. Збийте суміш у пюре за допомогою блендера або міксера. Закрийте миску з паштетом харчовою плівкою і заберіть у холодильник щонайменше 30 хвилин.
Для подачі розкладіть листя крес-салату по тарілках і викладіть зверху порції паштету. Подавайте із тостами.
Читайте також:
Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт
Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса