Мешканцям України надали дуже корисну інформацію, в якій повідомляється про те, що українці мають можливість проходити курс лікування у приватних клініках безкоштовно. Однак є важлива умова.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «RBC»

Як би це дивно не звучало, проте українці можуть лікуватися безкоштовно в приватних клініках. Про це заявили у Національній службі здоров'я.

Потрібно розуміти, що є одна дуже важлива вимога. Житель України зможе отримувати безкоштовне лікування лише в тому випадку, якщо він має договір щодо НСЗУ.

Початкову допомогу при проблемах зі здоров'ям українець може отримати завдяки договору із НСЗУ. Цю допомогу надають 298 приватних клінік та 674 лікарів-ФОП.

Пацієнт, який вибрав свого лікаря в приватній клініці, може розраховувати на всі доступні послуги. Зараз йдеться про основні аналізи, ведення нескладної вагітності, виписку електронного рецепту лікарем та щеплення, але тільки основних.

Популярні новини зараз

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

"Приховуйте всі могили": у Росії заборонили ховати військових, яких привезли з України

Показати ще

Крім цього, таку спеціальну допомогу можна отримати у 111 приватних клініках та у 11 лікарів-ФОП.

Крім цього, ще 48 приватних установ мають договори з НСЗУ для медичної допомоги дітям та для дорослих людей в амбулаторних умовах.

Також 12 приватних клінік можуть надати хірургічні операції за договором із НСЗУ.

Важливо відзначити, що з'явився новий напрям, який називається "Ведення вагітності в амбулаторних умовах". У цьому випадку 15 приватних закладів можуть надати медичну допомогу за такого випадку.

Блогер: у лікарнях не вистачає бинтів для військових, а Столар забороняє брати допомогу у волонтерів

Відома українська актриса після токсичного препарату розпочала екстремальне лікування

Боротьба із самолікуванням. Українцям не дозволять купувати в аптеках ряд медичних препаратів