Насправді відомо багато варіацій приготування та маринування сала. Хтось любить смажене сало, хтось морожене, хтось печене, хтось варене, а хтось сире просто одразу, як свинку обробили. А ще є «свіжина» – богиня сала.
Оскільки попереду на нас чекає зима та морози, слід навчиться консервувати сало. Детальний рецепт було опубліковано на сайті salo.com.ua.
Для заготівлі нам знадобиться:
Для початку необхідно очистити часник, нарізати великими шматками. Запашний горошок роздавити, щоб маринад вийшов ароматнішим. У каструлю набрати 2,5 літра води, кинути туди порізаний часник із перцем, сіль, лавровий лист.
Далі займемося салом. Кілограм сала потрібно розділити на п'ять шматків одного розміру, а потім ще кожен розрізати на чотири частини. Вкидаємо сало в підготовлений маринад і ставимо на плиту. Сало кип'ятити на помірному вогні 10 хв.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Готуємо банки. На цю кількість вистачить п'ять півлітрових банок. Їх ретельно вимиваємо содою, стерилізуємо разом із кришками.
Через 10 хвилин ставимо каструлю на стіл, виловлюємо сало і розкладаємо по банкам. Потім заливаємо тим же маринадом, в якому воно варилося. Закочуємо банки, ставимо в темне місце та утеплюємо. Після повного остигання ховаємо в холодне темне місце.
Читайте також: