І хоча магазини та супермаркети переповнені величезним вибором солоних та слабосолених риб, часто хочеться приготувати щось самостійно. І коли оселедець і скумбрія набридають, настає черга мойви.

Докладніше про те, як правильно та смачно засолити мойву інформує РБК-Україна.

Для приготування нам знадобиться:

Спочатку рибу необхідно розморозити, почистити від начинки та голови. У воду засипаємо спеції, коріандр, чорний перець, лавровий лист, гвоздику, запашний перець, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Прокип'ятити потрібно 2 хвилини, після чого потрібно додати сіль і зняти маринад з вогню. Після цього необхідно влити оцет, перемішати та залишити маринад трохи охолонути. Також нарізаємо цибулю кільцями.

Рибу необхідно викладати шарами в певну ємність або лоток. На нижній шар укладпємо рибу, потім шар цибулі, а потім заливаємо олією, поверх знову кладемо шар риби, шар цибулі і поливаємо олією. Коли всі шари викладені, слід залити рибу маринадом, накритий харчовою плівкою, і відправити в холодильник на 2 дні. Кулінари відзначають, що чим довше риба маринуватиметься, тим смачніше вийде.

Популярні новини зараз

Субсидійний бумеранг: українців змушують віддати гроші назад - у ПФУ пояснили, чому так станеться

Заберуть гроші? Ощадбанк зробив термінову заяву для клієнтів: хто має бігти у відділення до жовтня

Таємний ритуал у Карпатах: хто став хрещеними батьками сина Святослава Вакарчука

Маршрутки без готівки»: у Києві хочуть запустити оплату карткою, але є важливе "але", яке все псує

Показати ще

Скріншот із сайту РБК-Україна

Читайте також: