Іноді астероїди досить близько підлітають до Землі, щоб вчені з NASA змогли їх зафіксувати і максимально, наскільки це можливо, вивчити їхню поведінку.

Так учора, 4 жовтня, два космічні об'єкти вже пронеслися повз нашу планету, і сьогодні, 5 жовтня, на черзі ще два астероїди. Докладніше про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The Jerusalem Post.

Вчені дали астероїдам назви: 2022 SM21, 2022 SO11, 2018 VG та 2022 SJ28. За оцінками фахівців, вони не великого розміру і розташовані досить далеко від Землі, щоб становити хоч якусь небезпеку. Наприклад, 2022 SO1, який пролітатиме ближче за інших до Землі, пролетить повз планету на відстані трохи більше 1 мільйона кілометрів.

Джерело зазначає інше. Повідомляється, що ці астероїди наблизяться до мінімальної відстані від Землі саме у святкову дату Йом-Кіппур у єврейському календарі. 2022 року цей "День очищення" (День Спокути, Судний День) відзначається з вечора 4 жовтня до 5 жовтня. Згідно з юдаїзмом, у цей день Бог вирішує долю людини на наступний рік, оцінює її вчинки та вирішує, кому жити, а кому померти.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще