На дворі жовтень, а значить справа наближається до зимових холодів, і настав час підготувати комори. Огірочки, помідори, лечо, аджики, різні соління та мариновані фрукти – це все справжні господині вже запасли. А що ж робити іншим? А для решти залишилася капуста.

Найпопулярніший зимовий рецепт капусти – це квашена капуста. У кожної господині свій рецепт цієї страви, проте загалом особливості продукту та його властивості залишаються ідентичними.

Один смачний рецепт опубліковано на YouTube-каналі «Наші бесаги – їжа та рецепти».

Для приготування цієї страви нам знадобиться таке.

Насправді рецепт дуже простий. Шинкуємо капусту, на 1 порцію приблизно 2,5 кг, її присипаємо кількома горстями моркви, пару лаврових листів, 50 г солі, і все це перемішуємо між собою. Після того укладаємо або у відро емальоване, або дерев'яне, і притискаємо. І так у кілька шарів, доки є капуста та морква. Після цього капусту у відрі накриваємо тарілкою, притискаємо каменем. Чекаємо щонайменше 2 тижні, періодично перевіряючи. І ось, через 2 тижні страва готова.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій 1 квітня провели за новими правилами: що чекає працюючих пенсіонерів

Картопляні паростки: скарб, який ви викидали даремно, чому досвідчені городники так не роблять

Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"

Зростання пенсій, обвал цін на ліки, масова мобілізація, заборона на риболовлю та лікарняні: квітень багато змінить

Показати ще

Читайте також: