Стало известно, что военный 93 ОМБр солдат Ильюк Артур Григорьевич, сделавший удачный выстрел из ПЗРК "Игла", ликвидировал заместителя начальника 344 ГЦБП и ПЛС МО РФ, военного летчика снайпера, полковника Клещенко Василия Петровича. Военный имел общий налет более 2000 часов.

Об этом написал полковник Вооруженных сил Украины (ВСУ), блогер Анатолий Штефан.

"Заместитель начальника 344-го центра БПиП летного состава армейской авиации полковник Василий Клещенко совершил "шаг доброй воли" – официально денацифицировался и демилитаризовался", – подписал Штефан фото российского захватчика.

Блогер прикрепил к снимку знак "груз 200".

Подія сталася ще у квітні. Тоді бійці Дніпропетровщини прозвітували про те, що збили ворожий гелікоптер Ка-52 "Алігатор" та його уламки впали біля села Гусарівка Балаклійського району Харківської області.

Але на той момент повноцінно обстежити місце падіння вертольота було неможливо. Їм вдалося поверхово оглянути уламки вночі та здійснити кілька обльотів безпілотників. Таким чином, українські бійці лише змогли підтвердити, що вертоліт був російським, але більше про нього нічого не було відомо.

Популярні новини зараз

Щоб не обдурили на ринку: як перевірити сир на натуральність

Їх розхоплюватимуть прямо зі сковорідки: рецепт котлет із курячих сердець та картоплі

Не повторюйте цю помилку: чому в жодному разі не можна кип'ятити воду двічі

Ресторанна насолода: рецепт курячого філе, запеченого з сиром та шпинатом

Показати ще

І лише зараз представники української розвідки змогли дістатися до уламків та з'ясувати, що "Алігатором" керував елітний пілот, який загинув ще в момент краху вертольота.

А ще минулого року Василь Клещенко у Москві на День Перемоги летів за штурвалом вертольота Ка-52 "Алігатор". Окупант того дня контролював парадний лад вертольотів – 23 борти та резерв.

Журналіст Юрій Бутусов у своєму відео розповів про подробиці цього випадку.

"Мені пощастило взяти участь у цій важливій операції ГУР МО та окремого розвідзагону командира з позивним Редж з пошуку останків екіпажу та деталей вертольота полковника Клещенка. Полковник Клещенко – приклад того, як виглядатиме вся російська армійська авіація в Україні. Цікаво, що катапульта Клещен спрацювала, стропи парашута виявилися чи то обірвані, чи то відрізані. Винести деталі та останки ми змогли із прихованої зони лише на початку липня", - зазначив він.

За словами журналіста, деякі деталі Ка-52 найкращого російського асу незабаром виставлять на аукціон, кошти з якого будуть спрямовані на купівлю речей для учасників операції.

Читайте також:

Чому в обмінниках відмовляються приймати долари? Названа причина

Настя Каменських повернулася до України та показала, як вона виглядає

Чорний густий дим огорнув усю Москву: розплата за Україну?