Інгредієнти: • баклажани – 5-6 шт (великі) • часник – 1 головка • лимон – 1 шт • сіль – за смаком • зіра (кмин) • оливкова олія • копчена паприка • тахіні (кунжутний соус) • петрушка
Баклажани (2-3 шт.) добре вимийте та обсушіть паперовим рушником. Викладіть баклажани в лист або у форму і часто наколіть зубочисткою. Збризкайте оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230-240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів має добре підгоріти.
Дайте баклажанам трохи охолонути, потім ложкою оберіть м'якоть баклажанів в миску.
Додайте 2-3 зубчики часнику, сіль та перець за смаком, 2-3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіні та 1 ч. л. паприки.
Видавіть у миску з баклажанами сік половини лимона.
Добре подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності.
Шок у шкільних їдальнях України: діти викидають їжу через "невдале меню"
В Україні з 1 жовтня соцдопомогу отримають навіть ті пенсіонери, хто ніколи не працював: кому пощастить
"Допоможи Філіпчику": Пугачова викрила таємницю шлюбу з Кіркоровим і розтоптала міф про "велике кохання"
Кармічний розлом наближається: 5 знаків Зодіаку, яких коридор затемнень струсить найсильніше
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт