Інгредієнти: • баклажани – 5-6 шт (великі) • часник – 1 головка • лимон – 1 шт • сіль – за смаком • зіра (кмин) • оливкова олія • копчена паприка • тахіні (кунжутний соус) • петрушка

Баклажани (2-3 шт.) добре вимийте та обсушіть паперовим рушником. Викладіть баклажани в лист або у форму і часто наколіть зубочисткою. Збризкайте оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230-240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів має добре підгоріти.

Дайте баклажанам трохи охолонути, потім ложкою оберіть м'якоть баклажанів в миску.

Додайте 2-3 зубчики часнику, сіль та перець за смаком, 2-3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіні та 1 ч. л. паприки.

Видавіть у миску з баклажанами сік половини лимона.

Добре подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності.

Популярні новини зараз

Повалився разом із режимом: путініст Михайло Боярський потрапив до лікарні після падіння зі сцени

Петрушка, як таємний союзник городника: з якими овочами вона "дружить" найкраще

Літо-2025 в Україні: спека, посуха та наслідок глобального потепління, до якої погоди готуватимуться всім нам

Кава на грядці: як ароматний напій допомагає виростити багатий урожай

Показати ще

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт