Інгредієнти: • баклажани – 5-6 шт (великі) • часник – 1 головка • лимон – 1 шт • сіль – за смаком • зіра (кмин) • оливкова олія • копчена паприка • тахіні (кунжутний соус) • петрушка

Баклажани (2-3 шт.) добре вимийте та обсушіть паперовим рушником. Викладіть баклажани в лист або у форму і часто наколіть зубочисткою. Збризкайте оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230-240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів має добре підгоріти.

Дайте баклажанам трохи охолонути, потім ложкою оберіть м'якоть баклажанів в миску.

Додайте 2-3 зубчики часнику, сіль та перець за смаком, 2-3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіні та 1 ч. л. паприки.

Видавіть у миску з баклажанами сік половини лимона.

Добре подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності.

Популярні новини зараз

Раптове "бабине літо" та +20: погода порадує

Ніч, коли бажання збуваються самі: таємні ритуали Велесової ночі, про які мовчали відьми

"Ой, Світлано…": Максим Галкін заговорив українською, поки Лобода мовчить

Рецепт швидкої вечері: шаровий картопляно-курячий пиріг без тіста та духовки

Показати ще

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт