На 4 банки 0.5 літра потрібно:

кабачки 1200 г в очищеному вигляді вода 700 - 800 мл томатна паста 125 мл сіль 30 г цукор 75 г оцет 9% 60 г парасольки кропу 4 шт. часник 4 зубчики листя смородини 4 шт. листя вишні 4 шт. листя хрону (за бажанням) запашний перець 12 шт. гострий перець 1 шт.

разом томатної пасти можна використовувати томатний соус, але тоді потрібно регулювати сіль та цукор.

Кабачки для цієї консервації можна брати і молоді, і вже дорослі. Різниця тільки в тому, що великі кабачки потрібно очистити та видалити насіння. Нарізка довільна: я вибрала поздовжні часточки приблизно довжиною 8 см для півлітрової банки, але можна нарізати кружальцями або навіть кубиками, буде цікаво.

Овочі та зелень ретельно вимийте та обсушіть перед використанням.
Банки добре вимийте з харчовою содою, кришки прокип'ятіть.
Розкладіть по банкам прянощі, часник (можна різати, можна цілий зубчик), кільця гострого перцю та часточки кабачків.
Залийте їх окропом і залиште так.

Маринад: у воду потрібно покласти сіль, цукор та томатну пасту, після чого доводимо все до кипіння та повного розчинення солі та цукру. Кип'ятимо 1 хвилину і зменшуємо нагрівання на мінімум.

Популярні новини зараз

Який сніданок найкорисніший для організму: дієтолог усе пояснив

Чому всі забули про цей десерт? Рецепт вафельного торта "Горішок" зі згущеним молоком

8 тисяч доларів, але можна і безкоштовно: Євген Клопотенко зізнався, хто може не платити йому за вечері

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Злийте окріп із банок і додайте в них по повній столовій ложці оцту.

Налийте гарячий маринад до верху кожної банки.

Як слушно помітили мені на YouTube, за правилами потрібно кислоту лити у воду, а не навпаки. Але з огляду на те, що оцет у нас 9% це безпечно, а банки потрібно налити повними.

Накрийте банки кришками і поставте в каструлю з гарячою водою, доведіть до кипіння і стерилізуйте 8-10 хвилин. Після цього банки дістаньте та добре закрийте.

Зберігати можна за кімнатної температури, їсти через місяць.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт