З яйцями або без, з гірчицею або оцтом, з молоком або сметаною — рецептів домашнього майонезу є величезна безліч, тому можна спробувати приготувати кожен соус і вибрати кращий.

Отже, щоб приготувати домашній майонез, потрібно курячі яйця, гірчицю, цукровий пісок, сіль, яблучний оцет збити блендером на середній швидкості, тонкою цівкою додати рослинне масло і ще збивати протягом приблизно 1 хвилини. Коли суміш почне густіти-майонез готовий.

6 секретів ідеального домашнього майонезу

  • Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  • Якщо готувати майонез на яйцях домашніх курей, то його колір буде жовтим. Причому чим свіже яйця, тим більш насиченим вийде колір. З яєць, куплених в звичайному магазині, вийде світлий майонез.
  • Готуйте майонез на соняшниковій олії або на суміші оливкової і соняшникової в пропорції 1 : 1, а краще 1 : 2 або 1 : 3. Якщо використовувати тільки оливкову олію, особливо екстра-класу (Extra virgin), то соус буде гірчити.
  • Якщо додати трохи більше масла, ніж зазначено в рецепті, майонез вийде ще більш густим. Цим же способом можна врятувати соус в разі, коли маса не загусає при збиванні. Якщо ж ви хочете, навпаки, зробити його пожиже, то влийте в соус трохи води.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Популярні новини зараз

Ксенія Мішина виїхала до Австралії і нарешті зізналась, все через здоров'я: "Поставили невірний діагноз"

Злата Огнєвіч розповіла про участь в Євробаченні, організатори зіпсували все: "Сказали, що нічого не буде"

Морква буде великою, здоровою і шкідники не сунуться: чим полити овоч і коли

Нові паспорти в Україні: для кожного регіону буде свій

Показати ще

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт