Інгредієнти для савоярді:
- яйця – 4 шт.;
- борошно – 100 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- рослинна олія (змазати деко) – 1 ч.л.
Послідовність приготування:
- В першу чергу необхідно відокремити білки від жовтків. Робити це потрібно максимально акуратно, щоб в чашу з білками не потрапила ні краплі жовтка.
- У посуд з жовтками додати цукровий пісок і збити масу за допомогою віночка, а пізніше додати і борошно.
- Охолоджені білки потрібно гарненько збити міксером на високій швидкості до утворення пишної і стійкої піни.
- Акуратно змішуємо білки з масою з жовтками. Щоб зберегти легкість рекомендується додавати жовтки до білків в кілька підходів, помішуючи масу до однорідної консистенції. Яєчна маса повинна по максимуму зберегти легкість і обсяг.
- Для формування печива знадобитися кондитерський мішок або столова ложка, а також трохи вправності. Набрати в кондитерський мішок трохи тіста і викласти печиво, довжиною приблизно 8-10 сантиметрів. Після того, як все тісто було викладено на деко посипати "Дамські пальчики" цукровою пудрою.
- Випікати савоярді в духовці розігрітій до 180 градусів протягом 10-15 хвилин.
Щоб печиво легше відокремлювалося від дека краще застелити лист пергаментним папером, змащеним маслом. Десерт можна подавати на стіл теплим, а можна зберігати в герметично закритій банці, щоб савоярді довше залишалося м'яким і повітряним.
Читайте також:
Вони кричали: опубліковані останні переговори екіпажу крейсера "Москва".
Прожарить до +32: в Україну йде дика спека.
Сатанинські місячна доба: коли їх чекати в травні і чим вони небезпечні.
Популярні новини зараз
Показати ще