Якщо шашлики вже не надихають, то спробуйте приготувати дуже смачне м'ясо в соусі, м'яке і нове на смак – з легким кисло-солодким відтінком консервованих томатів. Лук в цій страві практично розчиняється в соусі, роблячи його густим і насиченим.

Інгредієнт:

  • свинина карбонат, а краще телятина;
  • цибуля;
  • петрушка;
  • мариновані помідори;
  • солі;
  • перець;
  • часник;
  • рослинна олія;
  • аджика.

М'ясо потрібно промити, обсушити і нарізати тонкими брусочками поперек волокон.

Далі розігріваємо в сковороді 2 ст.ложки рослинної олії і обсмажуємо на середньому вогні м'ясо до виділення прозорого соку, 3-5 хвилин.

Коли м'ясо виділить багато соку, потрібно зменшити вогонь, накрити сковороду або казан кришкою і тушкувати вміст 1 годину, до м'якості. Якщо соку недостатньо для гасіння, можна додати в сковороду 100 мл води.

Тим часом мариновані помідори очищаємо від тонкої шкірки і подрібнюємо в блендері.

Популярні новини зараз

Мобілізація сильно зміниться: вік все-таки переглянуть

Відключення світла нікуди не подінуться: скільки не буде електроенергії на день

Огірки будуть плодоносити так, що ви втомитеся збирати врожай, просто підгодуйте цим чудо-засобом

План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"

Показати ще

Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими четвертинками кілець або великим кубиком - кому як більше подобається. Розігріваємо в іншій сковороді 2 ст.ложки рослинної олії, викладаємо цибулю і обсмажуємо його на сильному вогні 6-7 хвилин, до золотистого кольору.

Додаємо до цибулі томатну пасту, перемішуємо і обсмажуємо 1 хвилину, щоб прибрати специфічний смак і кислинку томат-пасти.

Вливаємо томатне пюре в сковороду до цибулі, перемішуємо.

Додаємо аджику, сіль, чорний перець (кількість спецій потрібно регулювати в залежності від кислинки помідорів). Тушкуємо 15-20 хвилин на слабкому вогні, до загустіння.

З'єднуємо м'ясо з соусом і тушкуємо ще 10-15 хвилин.

Очищений часник потрібно дрібно порубати ножем або подрібнити на дрібній тертці. Петрушку, кінзу і зелену цибулю порубати ножем.

Додаємо зелень і часник до м'яса, перемішуємо (трохи зелені залиште для подачі). Тушкуємо ще 3-5 хвилин на середньому вогні, щоб всі смаки і аромати з'єдналися між собою.

Читайте також:

Три міста в небезпеці: астролог розповів, де можуть бути обстріли. І це не центр.

Літак "судного дня" Путіна раптово підняли в небо. Відео.

Падіння Кримського мосту: запустили сайт зі зворотним відліком. Залишилося мало.