Якщо шашлики вже не надихають, то спробуйте приготувати дуже смачне м'ясо в соусі, м'яке і нове на смак – з легким кисло-солодким відтінком консервованих томатів. Лук в цій страві практично розчиняється в соусі, роблячи його густим і насиченим.
Інгредієнт:
- свинина карбонат, а краще телятина;
- цибуля;
- петрушка;
- мариновані помідори;
- солі;
- перець;
- часник;
- рослинна олія;
- аджика.
М'ясо потрібно промити, обсушити і нарізати тонкими брусочками поперек волокон.
Далі розігріваємо в сковороді 2 ст.ложки рослинної олії і обсмажуємо на середньому вогні м'ясо до виділення прозорого соку, 3-5 хвилин.
Коли м'ясо виділить багато соку, потрібно зменшити вогонь, накрити сковороду або казан кришкою і тушкувати вміст 1 годину, до м'якості. Якщо соку недостатньо для гасіння, можна додати в сковороду 100 мл води.
Тим часом мариновані помідори очищаємо від тонкої шкірки і подрібнюємо в блендері.
Мобілізація сильно зміниться: вік все-таки переглянуть
Відключення світла нікуди не подінуться: скільки не буде електроенергії на день
Огірки будуть плодоносити так, що ви втомитеся збирати врожай, просто підгодуйте цим чудо-засобом
План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"
Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими четвертинками кілець або великим кубиком - кому як більше подобається. Розігріваємо в іншій сковороді 2 ст.ложки рослинної олії, викладаємо цибулю і обсмажуємо його на сильному вогні 6-7 хвилин, до золотистого кольору.
Додаємо до цибулі томатну пасту, перемішуємо і обсмажуємо 1 хвилину, щоб прибрати специфічний смак і кислинку томат-пасти.
Вливаємо томатне пюре в сковороду до цибулі, перемішуємо.
Додаємо аджику, сіль, чорний перець (кількість спецій потрібно регулювати в залежності від кислинки помідорів). Тушкуємо 15-20 хвилин на слабкому вогні, до загустіння.
З'єднуємо м'ясо з соусом і тушкуємо ще 10-15 хвилин.
Очищений часник потрібно дрібно порубати ножем або подрібнити на дрібній тертці. Петрушку, кінзу і зелену цибулю порубати ножем.
Додаємо зелень і часник до м'яса, перемішуємо (трохи зелені залиште для подачі). Тушкуємо ще 3-5 хвилин на середньому вогні, щоб всі смаки і аромати з'єдналися між собою.
Читайте також:
Три міста в небезпеці: астролог розповів, де можуть бути обстріли. І це не центр.
Літак "судного дня" Путіна раптово підняли в небо. Відео.
Падіння Кримського мосту: запустили сайт зі зворотним відліком. Залишилося мало.