Гастрономія, це коли роблять не просто для того, щоби наїстися-напитися, а шукають новий смак. Палюшки - це смакота, яку готують вже декілька поколінь українців. Це страва, коли необхідно нагодувати велику сім'ю варениками з картоплею, але з тістом зовсім ніколи возитися.

До слова, радехівчани під назвою "ліниві вареники" бачать пальчики з начинкою, частіше це домашній сир. Палюшки ж готують без начинки, приправляють шкварками та смаженою цибулькою.

Інгредієнти:

  • картопля варена – 1 кг;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 1-2 склянки;
  • крохмаль – 1-2 ст. ложки;
  • сіль – до смаку;
  • сало – для шкварок.

Отже, для початку бульби картоплі очищаємо, ретельно миємо їх під проточною холодною водою, нарізаємо та відварюємо до готовності.

До речі, щоб ліниві вареники вийшли ніжні і смачні, картоплю краще використовувати ту, яка швидко і добре розварюється.

Далі відварену картоплю необхідно потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’ягкого пюре.

Популярні новини зараз

Гороскоп на завтра, 12 червня: гармонія Венера-Місяць переверне все з ніг на голову

HKU5-CoV-2 - новий ковід з Китаю, який може розпочати наступну пандемію, вчені б'ють на сполох

3 знаки Зодіаку будуть на межі: що приготувало літо 2025 і як не збожеволіти

Хліб за ціною вечері: чому українцям скоро доведеться платити до 50 гривень за буханець

Показати ще

Важлива порада! Ніколи не застосовуйте для даної операції блендера, бо після такого збивання картопля перетворюється в неприємну тягучу масу, що нагадує клейстер.

Отже, коли картопля охолола до стану "ледь тепла" вбиваємо до неї яйця та перемішуємо. Продовжуючи вимішування, потроху додаємо в картопляне тісто борошно, щоб вийшло туге тісто.

При потребі можна додати 1-2 ст. ложки крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.

Сформувати пальчики: для цього з тіста робиться "ковбаска" завтовшки з палець. Ріжемо на шматочки завдовжки сантиметрів по 10.

В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння, акуратно помішуючи. Як тільки закиплять вийняти на друшляк і обдати холодною водою.

Готові палюшки відкинути в миску і перемастити смальцем, присипати шкварочками і можна подавати!

Читайте також:

Ось це потужно: цілий Білоруський батальйон увійшов до складу ЗСУ