Гастрономія, це коли роблять не просто для того, щоби наїстися-напитися, а шукають новий смак. Палюшки - це смакота, яку готують вже декілька поколінь українців. Це страва, коли необхідно нагодувати велику сім'ю варениками з картоплею, але з тістом зовсім ніколи возитися.
До слова, радехівчани під назвою "ліниві вареники" бачать пальчики з начинкою, частіше це домашній сир. Палюшки ж готують без начинки, приправляють шкварками та смаженою цибулькою.
Інгредієнти:
- картопля варена – 1 кг;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 1-2 склянки;
- крохмаль – 1-2 ст. ложки;
- сіль – до смаку;
- сало – для шкварок.
Отже, для початку бульби картоплі очищаємо, ретельно миємо їх під проточною холодною водою, нарізаємо та відварюємо до готовності.
До речі, щоб ліниві вареники вийшли ніжні і смачні, картоплю краще використовувати ту, яка швидко і добре розварюється.
Далі відварену картоплю необхідно потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’ягкого пюре.
Зробіть цей манікюр вже у грудні: які кольори принесуть успіх із грошима
Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад
Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Важлива порада! Ніколи не застосовуйте для даної операції блендера, бо після такого збивання картопля перетворюється в неприємну тягучу масу, що нагадує клейстер.
Отже, коли картопля охолола до стану "ледь тепла" вбиваємо до неї яйця та перемішуємо. Продовжуючи вимішування, потроху додаємо в картопляне тісто борошно, щоб вийшло туге тісто.
При потребі можна додати 1-2 ст. ложки крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.
Сформувати пальчики: для цього з тіста робиться "ковбаска" завтовшки з палець. Ріжемо на шматочки завдовжки сантиметрів по 10.
В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння, акуратно помішуючи. Як тільки закиплять вийняти на друшляк і обдати холодною водою.
Готові палюшки відкинути в миску і перемастити смальцем, присипати шкварочками і можна подавати!
Читайте також:
Ось це потужно: цілий Білоруський батальйон увійшов до складу ЗСУ