Дуже цікаве і смачне поєднання тертої картоплі, яка завернута в звичний голубець, тобто пропарену капусту.
Складники для голубців з тертої картоплі:
- капуста - 2 головки;
- картопля 1,5 -2 кг;
- цибуля - 2 шт. (150 грамів);
- морква - 1 шт. (200 грамів);
- сметана -1 ложка (якщо потрібно пісні, то не даємо);
- помідор -2-3 шт. (або ложка томатної пасти);
- сироватка 0.5 л -1 л. (якщо потрібно пісні голубці то беремо воду);
- сіль за смаком;
- перець мелений за смаком;
- лавровий листок 2-3 шт;
- олія 2 ст. л.
В першу чергу для голубців необхідно приготувати капустяне листя. Для цього качан капусти закладається в каструлю з киплячою підсоленою водою, де він вариться дев’ять хвилин. Капустина розбирається на листочки, якщо потрібно, то потовщення зрізають.
Між тим, цибулю дрібно шинкуємо квадратиком, обсмажуємо три хвилинки, додаємо моркву, нашатковану на тертці, та смажимо ще 8 хвилин, періодично помішуючи.
Очищену і помиту картоплю необхідно подрібнити на тертці для дерунів. До неї додається невелика кількість кислої сметани, аби уповільнити процес потемніння картоплі. Дехто з цією ж метою додає лимонний сік.
Після того, як картопля уже відціжена від рідини, до неї додається засмажка з цибулі та моркви, сіль та перець. Ретельно вимішуємо начинку.
Готуємося до відключень світла: прогноз, від якого волосся дибки – скільки будемо в темряві
Заснули у Києві - прокинувся у Курську: українці в шоці хапаються за телефони, що сталося
Нові субсидії для українців: хто отримає хорошу додаткову допомогу грошима
Індексація та надбавки: якими будуть пенсії у 2025 році
Готове листя капусти начиняємо картопляним "фаршем". Голубці загортаємо у вигляді "конвертика", тобто картопля покриваємо нижньою частиною листа капусти, потім складаємо всередину краю аркуша з боків і звертаємо в рулетик.
Викладаємо голубці у каструлю. Для збалансування смаку періодично додаємо помідор, нарізаний шматочками.
Найкраще залити голубці для тушкування сироваткою, але за її відсутності підійде і звичайна вода.
Тушкувати голубці необхідно приблизно годину на маленькому вогні.
До слова, голубці з картоплі найкраще смакують з:
1) Грибна підлива 2) саламаха (олія + видавлений часник)
Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі розповіли, як приготувати ніжні сирники на манці.
Також наш портал повідомляв, як приготувати ситний український борщ без м'яса.
Нагадуємо, що був опублікований рецепт смачних оладок без яєць.