Кажуть, що українська кухня стоїть на трьох "китах" - сало, буряк і часник. Що ж стосується приправ, то тут все дуже лаконічно і доступно - цибуля, кріп, кмин, аніс, м'ята, любисток, Дудник, чабер, червоний перець, з привізних прянощів - лавровий лист, чорний перець і кориця (для солодких страв). Такий мінімалізм викликаний тим, що при різних способах обробки можуть виходити різні смаки і український кулінарний експерт і шеф-кухар Євген Клопотенко продемонстрував це на прикладі часнику.

Так, на своєму ютуб-каналі він постійно ділиться різними кулінарними лайфхаками і розповідає, як зробити так, щоб їжа на столі була цікавіше і різноманітніше. Останнє відео Клопотенка приурочено тому, як швидко очистити часник.

Крім того, кулінарний експерт розповів, як правильно використовувати часник в готуванні, щоб його смак звучав так, як кухар цього хоче.

* Спосіб 1: Очищення часнику за допомогою мисок. Найкраще цей спосіб підходить, якщо вам потрібно очистити відразу багато часнику. Потрібно покласти зубчики часнику в одну металеву миску і накрити другий мискою, гарненько струсити і часник буде почищений.

* Спосіб 2: придавити і очистити. Потрібно придавити зубчик часнику ножем, після чого лушпиння легко відділяється сама.

* Спосіб 3: розтерти ножем і порізати. Притисніть часник ножем, а потім розітріть його прямо на обробній дошці і подрібніть. Такий варіант підійде, якщо потрібно отримати легкий післясмак часнику.

Популярні новини зараз

Грози, зливи та заморозки: в Україні різко зміниться погода

Секретні інгредієнти, з якими тушкована капуста стане неземним смаколиком

Земля буде чорною та родючою: що обов'язково потрібно зробити на грядках восени

Чергова перемога: бійці ГУР зачистили завод у Вовчанську від росіян та передав його ЗСУ

Показати ще

* Спосіб 4: придавити і порізати або просто порізати. Якщо ж вам не потрібно настільки подрібнювати часник, то просто притисніть його трохи і потім наріжте. Якщо ви придавлює зубчик, він набагато простіше піддається обробці. Коли ви ріжете зубчик часнику, який попередньо не придавлювали, його структура залишається більш щільною, а смак – більш різким і гострим.

* Спосіб 5: просто придавити і не чистити. Коли ви готуєте бульйон або тушкуйте що-небудь, я рекомендую обов'язково додати туди 1-2 зубчики часнику. Злегка притисніть зубчик ножем, але не знімайте з нього лушпиння. У ній теж є ефірні масла, які допоможуть страві стати більш ароматним і насиченим.

Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі розповіли, як приготувати ніжні сирники на манці.

Також наш портал повідомляв, як приготувати ситний український борщ без м'яса.

Нагадуємо, що був опублікований рецепт смачних оладок без яєць.