Західні союзники України запропонували альтернативу безпольотній зоні над Україною

Протягом усього періоду війни перші особи України просили у Північноатлантичного альянсу закриття неба над Україною, на що НАТО відповідало категоричною відмовою, мотивуючи це небезпекою зіткнення Альянсу з Росією. Тим не менш, в США знайшли вихід їх ситуації. Тимчасова повірена у справах США в Україні Христина Квін розповіла про це в інтерв'ю "24 каналу".

У зв'язку з тим, що оголосити безпольотну зону над Україною не представляється можливим, західні країни поставлять в Україну літаки і засоби протиповітряної оборони, щоб Київ міг самостійно захищати своє небо.

В даний момент НАТО докладає всіх зусиль, щоб деескалувати військовий конфлікт в Україні. Від закриття українського небо відмовляються, оскільки таке рішення не тільки не зробить Україну безпечнішою, а й загрожує безпеці всієї Європи. З урахуванням того, що наша країна розташована між Європою і Росією, це принесе їй тільки великі дозволи.

Так, Квін розповіла, що США складається поставляти в Україну кілька різних систем. Вона також звернула увагу на те, що Україна досить успішно використовує ті системи, які їй вже були передані.

"Ми будемо продовжувати поставляти їх, щоб вона мала можливість самостійно захистити своє небо", — заявила Крістіна Квін.

Популярні новини зараз

Не тільки Катя Осадча: як виглядала перша дружина Юри Горбунова - була на 10 років старша і мала доньку

Достойними чоловіками не стануть: за чоловіків цих знаків Зодіаку заміж краще не виходити

Як солянка, але краще: пікантний суп із копченостями та булгуром, рецепт

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли, що через два тижні війна з Росією перевернеться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві загинув відомий український актор.

Також "Hyser" писав, що стали відомі подробиці мирної угоди РФ і України.