Напевно більшість українців не уявляють свій стіл без квашеної капусти.
У ній міститься велика кількість необхідних для організму речовин. Капуста містить велику кількість клітковини і харчових волокон, вітамін С, вітаміни групи В, а також калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор і натрій.
Даний продукт здатний нормалізувати травлення, а також надавати благотворний вплив на судини, рівень цукру в крові і імунітет.
Але в деяких випадках необхідно бути обережними з капустою або зовсім відмовитися від неї. Це люди, у яких спостерігається гіпертонія і захворювання, при яких порушується сольовий обмін. Все через солі, яка може стати причиною набряків і підвищеного артеріального тиску.
Однак всім тим, хто любить квашену капусту пощастило, адже крім основного блюда, з неї можна приготувати ще купу інших страв. Це і солянка з квашеної капусти, і борщ з квашеною капустою, і юшка з квашеної капусти і, звичайно, кислі щі з квашеної капусти.
Також квашена капуста використовується в приготуванні других страв. Квашену капусту гасять з м'ясом, готують бігус з квашеної капусти або тушковану квашену капусту по-німецьки. Можна приготувати пиріг з квашеною капустою або пиріжки.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Щоб приготувати квашену капусту за класичним рецептом, візьміть капусту білокачанну середнього розміру - 2 шт, морква - 1 шт, сіль - 45 г, цукор - 1 ч. л.
Дрібно шаткуємо капусту і зважуємо, додаємо терту моркву. 40-50 г солі і змішуємо з цукром, щоб прискорити процес бродіння. Посипаємо капусту спеціями і обминаємо до тих пір, поки руки не стануть занадто вологими.
Потім перекладаємо її в таку тару, щоб вийшло заповнити її доверху. Ступкою приминаємо і утрамбовуємо капусту.
Накриваємо зверху маленькою тарілкою і притискаємо. Ми залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 дні.
Важливо двічі в день проробляти в капусті отвори за допомогою дерев'яної лопатки або ложки, щоб випустити повітря, щоб уникнути гіркоти страви.
Через 3 дні капуста готова. Необхідно перекласти її в стерилізовані банки і накрити капроновими кришками. Зберігати квашену капусту можна при температурі від 0 до 5 градусів тепла.
Раніше Hyser писав про те, як швидко почистити оселедець, залишивши її без кісток.
Також Hyser повідомляв, що фуд-блогери підказали рецепт малосольних огірочків.
Нагадаємо, що відома українська страва увійшла до топ найкращих у світі.