В українських сім'ях малосольні огірки не менш популярні, ніж солоні. Однак відмінність малосольних в тому, що під час їх приготування овочі не піддаються тривалому впливу солей натрію, які в поєднанні з іншими інгредієнтами практично повністю змінюють структуру свіжого овоча.
Завдяки солі огірок змінює щільність м'якоті, її колір, структуру і смакові властивості.
Але крім морфологічних особливостей, маринад змінює в плодах ряд речовин, в тому числі і розчинені мінерали. І в деяких випадках вони можуть викликати досить серйозні розлади у людини.
Що стосується користі, то після маринування огірки стають більш корисні завдяки накопиченню в них натрію, фосфору, калію, магнію, міді, цинку і кальцію. Всі ці мінерали важливі в взимку і в міжсезон. Також в них містяться вітаміни групи В, а також А, С, Е і К, які надають сприятливий ефект на весь організм в цілому.
Малосольні огірки здатні нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, стимулювати роботу шлунка, поліпшити роботу серця і судин, вони боряться з патогенними бактеріями та інфекціями, знижують м'язове і емоційне напруження, активують і нормалізують роботу щитовидки.
Російська мова - офіційна, заборона на "НАТО" і жодного припинення вогню: Reuters показали вимогу путіна до завершення війни
Рецепт салату "Генеральськи" на зиму: ідеальна консервація - огірки та помідори в одній банці
Працюєш на пенсії? Готуйся повернути гроші: як пенсіонерів змушують платити державі назад
Ваші 50 і 200 гривень скоро зникнуть: хто встигне – зможе на цьому підзаробити, Нацбанк вилучає ще одні купюри
Завдяки короткому переліку протипоказань, малосольний огірок дозволений навіть дітям після 5-ти років, проте людям, які мають гепатит, жовчнокам'яну хворобу та інші патології нирок, вживати в їжу їх не можна.
Рецепт хрустких малосольних огірків:
Візьміть 1 кг огірків;
1 літр мінеральної води;
2 столові ложки солі без гірки;
кропу;
5 зубчиків часнику.
Огірки помийте і обріжте хвостики, покладіть в ємність для засолювання, переклавши кропом і часником. Мінералку вилийте в глибоку миску і додайте сіль. Огірки залийте розсолом і поставте в холодильник. Через добу малосольні огірочки готові.
Приємного апетиту!
Раніше Hyser писав про те, що відома українська страва увійшла до топ найкращих у світі.
Також Hyser повідомляв, що потрібно зробити, щоб картопля не прилипав до сковорідки.
Нагадаємо, що українців готують до нових цін на продукти в 2022 році.