Українським громадянам повідомили дуже важливу інформацію, яка стосується пенсійного стажу. Міністр соціальної політики зробив дуже важливу заяву до української аудиторії з цього приводу.

Відповідну публікацію розмістив на порталі «Факт»

Дуже важливо нагадати про те, що всі жителі України, які працюють неофіційною, не зможуть отримувати державну допомогу у вигляді пенсійних виплат. Люди, які не мають 15 років стажу, не отримуватимуть пенсію від нашої держави, а це говорить про те, що їм доведеться розраховувати тільки на самих себе або на родичів.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що таким людям потрібна окрема соціальна допомога від держави.

Пенсія. Фото: скріншот YouTubе

Розмір цієї соціальної допомоги буде прямо залежати від прожиткового мінімуму – 1934 гривні. У такому випадку виплати цієї соціальної допомоги почнуться не в 60 років, як для звичайних пенсіонерів, а в 63 роки.

Популярні новини зараз

Леся Нікітюк зізналася у почуттях легенді української естради: як відреагує Андрій Данилко?

Влад Яма похвалився щастям в США і українці не витримали: "Може ти на 0 прийдеш станцюєш"

Над Землею з'явиться другий Місяць: таємничий гість із космосу вразить кожного

Смачніше, ніж у ресторанах Італії: рецепт соковитої лазаньї без тіста з неймовірним ароматом

Показати ще

Крім цього, є відомості про те, що, якщо людина ніде не працював офіційно, він також може розраховувати на пенсію в розмірі прожиткового мінімуму. Однак є нюанс - він почне отримувати ці виплати у віці від 65 років.

Пенсия, фото: Hyser

Також необхідно нагадати про те, що для того, щоб вийти на пенсію в 2022 році в 60 років, необхідно відпрацювати 29 років на офіційному працевлаштуванні. Потрібно розуміти, що вимоги до наявності страхового стажу для виходу на пенсію в 60 років буде рости щорічно аж до 2028 року.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, чому пенсіонерам не можна приймати аспірин.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі розповіли, яким пенсіонерам підвищили виплати на 3 тисячі гривень.

Також портал "Hyser" писав, що жителям України розповіли про новий податок на зарплату.