Після закінчення посту, 10 січня, з давніх часів була така традиція збиратися всією сім'єю за святковим столом і їсти страви з м'яса. У народі цей день прийнято було називати Різдвяний м'ясоїдом.

Предки дотримувалися не тільки посту, а й правильно поводилися. Так, вважається, що в цей день важливо говорити за столом тільки про правильні речі, пише "Сова". Лаятися і з'ясовувати стосунки за столом категорично заборонено.

Якщо до вас повинні нагрянути гості 10 січня, то попередьте їх, що поріг будинку сьогодні потрібно переступати тільки правою ногою. Кажуть, що якщо переступити лівою ногою, то можна впустити в будинок нечисту силу.

Також правильно йти з дому. Робити це необхідно не поодинці, інакше весь рік ризикуєте бути самотніми. Але якщо раптом в гості ви прийшли одні, то коли будете йти, попросіть господаря, щоб він переступив з вами за поріг будинку.

Також люди вірили, що якщо в будинку є самотня дівчина, то вхідні двері не можна було тримати довго відкритими, щоб майбутнім чоловік не був гулящим. Також не тримали відкритими вікна, щоб в сім'ї не стався розлад.

Популярні новини зараз

Свіжий урожай огірків радуватиме всю зиму: як вирощувати "хрусткі" при заморозках

Опале листя - справжній скарб: як використовувати їх на городі, неймовірна користь

Надя Дорофєєва опинилась в епіцентрі бійки з стріляниною: "Жесть, яка сталася..."

Допоможе звичайна банка: як правильно зберігати часник, щоб він довго не псувався

Показати ще

Жінкам в цей день заборонено було працювати зі здобним тестом і опарою, інакше вважалося, що вона через це може посваритися з усіма домочадцями.

Раніше Hyser писав про те, які дні в 2022 році сприятливі для укладення шлюбу.

Також Hyser повідомляв, що українцям нагадали, коли потрібно колядувати, а коли посівати.

Нагадавши, коли найкраще виносити ялинку після Нового року.