Українським пенсіонерам повідомили дуже приємну і несподівану новину. Стало відомо, що з 1 січня 2022 року будуть підвищення пенсійних виплат.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Факт»

Потрібно відзначити, що на 2022 рік Кабінет Міністрів України запланував цілих 12 етапів з підвищень пенсійних виплат. Однак з 1 січня буде один дуже цікавий факт – деякі пенсіонери отримають гідні підвищення пенсій.

Експерт Сергій Коробкін заявив, що деякі пенсіонери мають право на те, щоб їм перерахували соціальну виплату і давали допомогу в п'ятикратному розмірі від мінімально зарплати в Україні.

Важливо відзначити, що в минулому році мінімальна заробітна плата становила 6 тисяч гривень, а в цьому році вона більше на 500 гривень, це говорить про те, що пенсіонерам необхідно зробити перерахунок виплат.

Пенсії 2021. Фото: скріншот YouTube-відео.

Популярні новини зараз

Анна Кошмал раптово "вийшла з тіні" і вразила новими формами: "Тепер у мене..."

Соковиті баклажани з фаршем у клярі: ці котлети стануть вашими улюбленими до пюрешки

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Крім цього, експерт заявив, що норми перерахунків стосувалися тільки ліквідаторів з числа військовослужбовців, а з 1 січня дію відповідного закону буде застосовано і для інших людей, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Потрібно підкреслити, що Сергій Коробкін розповів, що з 1 січня 2022 року пенсія для ліквідаторів повинна бути набагато вище, з урахуванням перерахунку.

Крім цього, повідомляється, що з 1 липня є норми, які говорять про те, що розмір пенсій для ліквідаторів повинен становити не нижче середньої зарплати в Україні.

Варто підкреслити, що для людей з інвалідністю, соціальна виплата повинна бути не менше, ніж 80% від середньої зарплати в Україні. З 1 липня відштовхувалися від розміру середньої зарплати за 2020 рік – 10340 гривень. З 1 січня 2022 року буде перерахунок, в якому і буде враховано середній рівень заробітної плати. Від цього і залежатиме розмір пенсій для ліквідаторів.

Пенсії 2021. Фото: скріншот YouTube-відео.

Також є відомості про те, що українські чиновники внесли зміни в розрахунок пенсій для чорнобильців: перша група нібито повинна отримувати 14600 гривень, друга – 9500 гривень і третя – 7000 гривень.

Нагадаємо, що українцям розповіли про велике підвищення пенсій.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як отримувати пенсію померлих батьків.