У мережі показали фотографії вантажного літака нового покоління, створеного в Україні

Державне підприємство "Антонов", що є частиною Укроборонпрому, у вівторок, 28 грудня, представило свій літак нового покоління, який отримав індекс Ан-178-100р №001. Цей літак призначений для здійснення льотних сертифікаційних випробувань. Надалі повітряне судно буде використовуватися для транспортування як військових, так і озброєння і легкої військової техніки. Все це буде доставлятися посадковим або парашутним способами. Про це повідомляє iнформаційний портал "OBOZREVATEL".

Ан-178-100р №001. Фото: OBOZREVATEL

Повідомляється, що 28 грудня були проведені заходи, приурочені до завершення будівництва та передачі першого літака на випробування, в яких взяли участь профільні чиновники, а також вище військове керівництво України.

Ан-178-100р №001. Фото: OBOZREVATEL

Літак нового покоління оснащений декількома сотнями обчислювальних приладів, які об'єднують всі системи і датчики транспорту, а також автоматизують контроль їх працездатності і оптимізують управління.

Популярні новини зараз

Монатік показав себе таким, яким його ніхто не пам'ятає: тоді він називався "Shark"

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

У здійсненні проекту взяло участь понад 30 українських підприємств, які загалом виготовили 177 видів комплектації для Ан-178-100р. Так, наприклад, в новому літаку використовуються сучасні системи електронного управління, система управління механізацією крила.

Крім того, у створенні літака взяло участь безліч іноземних постачальників з США, Канади та країн Європи. Основний упор в новій моделі був зроблений на забезпеченні літака якісно новими системами, наприклад, гідравлічною системою, системами управління літаком, а також системою кондиціонування повітря.

Літак був створений в рамках здійснення державного замовлення на будівництво трьох літаків. Примітно, що на сьогоднішній день з випередженням термінів складений фюзеляж, крило, хвости і оперення другого літака в серії, так що планера цієї машини вже збирається.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, як виглядатиме перший український національний електро-суперкар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії у верфі згорів корвет вартістю 30 мільярдів рублів.

Також "Hyser" писав, що у Росії літак прорубав крилом поливальну машину.