Оркестр академії та студенти університету мистецтв влаштували в одному з харківських ТРЦ Різдвяний флешмоб - вони виконали відому композицію Миколи Леонтовича "Щедрик".

Відео опублікувала пресслужба Академії Нацгвардії України в Facebook. Разом з оркестром виступали студенти Харківського університету мистецтв імені Котляревського.

Всього близько 85 осіб зробили святковий настрій городянам. До виступу вони готувалися близько місяця.

"17 година вечора. У гомін найбільшого та найсучаснішого у місті торгово-розважального центру майже вриваються звуки Стрілецького маршу, а біля центральної ялинки з’являються музиканти у військовій формі. Покупці та відвідувачі чисельних кафе на 5 поверхах торгівельного центру достають мобільні телефони – мабуть ви вже бачили ці відео у соціальних мережах. Лунає мелодія, яку знають в усьому світі. Мелодія, яку у багатьох країнах вважать своєю та невід’ємною ознакою Різдва – «Carol of Bells», або «Щедрик» - всесвітньо відомий твір для хору українського композитора Миколи Леонтовича", – йдеться в повідомленні.

Спочатку заграв стрілецький марш. Після нього заграв "Щедрик", до виконання якого приєдналися люди, які перебували серед глядачів. Після закінчення виконання композиції, присутні вибухнули в оваціях. Також були чутні крики "Браво!".

Популярні новини зараз

Монатік показав себе таким, яким його ніхто не пам'ятає: тоді він називався "Shark"

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян поїхали до Нью-Йорка та влаштували романтику

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що Олена Зеленська засвітилася в кашеміровому пальто на відкритті святкового містечка під ОП.

Також Hyser повідомляв, що у Вінниці найбільше артистів хором заспівали "Щедрик".

Нагадаємо, що у Криму масово заспівали колядки українською.