З'явилася нова інформація щодо можливого вторгнення російських військових на територію України.

За версією американського видання The Washington Post, саме Азовське море може стати плацдармом для можливого широкомасштабного військового нападу Росії на Україну на початку 2022 року. У них написана відповідна стаття на цей рахунок, пише "Апостроф".

експерти визначили, звідки може початися вторгнення РФ в Україну, фото: кореспондент

У статті йдеться про те, що Азовське море - те саме місце, де весь час є загроза з боку РФ, оскільки в ньому багато розташовано російських кораблів, відсутній морський кордон. Тобто флот Росії може підійти до берегів України в будь-який час, а значить найближчі українські міста можуть бути в небезпеці.

Зараз же міжнародне співтовариство більше уваги приділяє зосередженню російських військ на сухопутних кордонах України, а вторгнення з моря мало хто очікує, а тому в разі цього українські сили можуть бути безсилі. Вони не можуть юридично зробити будь-які дії до тих пір, поки перший російський солдат не вийде на сушу.

експерти допускають можливість вторгнення Росії в Україну з боку Азовського моря, фото: ТСН

Глава МЗС України Дмитро Кулеба також визнавав, що Росія відповідає за безпеку в Азовському морі. Зокрема, їм було сказано наступне:

"У нинішніх обставинах, звичайно, Росія диктує ситуацію в Азові. Переважно використовує його як театр військових дій", - зазначив він.

До слова, українська територія вздовж Азовського моря відокремлює Росію від окупованого Криму.

Раніше "Hyser" писав про те, що росіяни вважають, що доведеться воювати з Україною.

Також наш портал повідомляв, що Україна і Росія укладають мир. Відомі подробиці.

Нагадуємо, що у Києві будуть вити сирени через загрозу вторгнення Росії.