І не всі бажаючі, на жаль, можуть отримати безкоштовну квартиру від держави. Але є категорія громадян, для яких прийдешній 2022 рік стане переломним щодо придбання житла. Все через ініціативу президента України Володимира Зеленського.

Детальніше про це інформує РБК-Україна.

"Наступного року ми поновлюємо державну програму забезпечення житлом учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС",- заявив Володимир Зеленський в ході наради щодо соціального захисту чорнобильців.

Президент також уточнив, що відповідний указ вже підписаний. Тепер же справа за Кабміном, члени якого повинні в найкоротші терміни приступити до виконання, знайти способи і методи реалізація програми. До слова, Кабміну окреслили терміни - до квітня 2022 року програма повинна запрацювати.

Крім іншого, в указі передбачено збільшення президентської стипендії для військовослужбовців, пожежників, службовців і співробітників внутрішніх справ України, які брали участь у гасінні пожежі на Чорнобильській АЕС, її охороні та отримали значні дози опромінення. За словами Зеленського, понад 50 стипендіатів отримуватимуть підвищення з 5800 грн. до 9670 грн.

Українцям дуже складно самостійно придбати власне житло. А ті, кому дивом вдалося роздобути гроші, насилу можуть облаштувати свій будинок, маючи шалені борги за покупку. Тому державні програми такого роду просто необхідні народу України.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Показати ще

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що синоптики спрогнозували прихід в Україну сибірських морозів.

Нагадуємо, що боржникам за комуналку пообіцяли субсидію.

Також портал Hyser інформував, що у Мінсоцполітики розповіли, якою буде пенсія для українців у 2022 році.