В уряді опублікували прогнози щодо того, як зміняться тарифи на ЖКП

До кінця підходить 2021 рік, проте в уряді вже пророкують підвищення тарифiв на такі житлово-комунальні послуги як блакитне паливо, опалення та гаряча вода. Єдина послуга, яка поки що не буде змінювати вартість — електроенергія. Про це заявили в офіційній прес-службі Міністерства економіки України.

У Мінекономіки заявляють, що припущення про підвищення тарифів зроблено на основі консенсус-прогнозу динаміки цін. Даний прогноз являє собою середнє значення декількох прогнозів від різних експертів і фінансистів і не є затвердженим зміною цін.

Так, наприклад, в уряді припускають, що вартість блакитного палива для українських споживачів наступного року зросте на 13 відсотків, що пов'язано зі світовими тенденціями зміни цін. До травня 2022 року, однак, тариф на газ залишиться незмінним, після чого річний тариф буде встановлений заново.

Що стосується вартості опалення, то підвищення цін на газ відіб'ється і на них. Експерти припускають, що в середньому по країні вартість тепла зросте приблизно на 6 відсотків, проте цифри можуть відрізнятися в залежності від регіону країни.

Експерти також припускають, що наступного року для українців подорожчає і водопостачання, і подорожчання це складе 11 відсотків. Варто, однак розуміти, що це значення також може відрізнятися в залежності від регіону.

Популярні новини зараз

Опале листя - справжній скарб: як використовувати їх на городі, неймовірна користь

Почнуться серйозні запалення: чому в жодному разі не можна цілувати свійських тварин

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Допоможе звичайна банка: як правильно зберігати часник, щоб він довго не псувався

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що інтернет сильно подорожчає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що частина українців позбудеться субсидій.

Також "Hyser" писав, що "Укрпошта" переходить на новий рівень у сфері доставки.