Археологи розповіли про те, що Норвегії, неподалік від Осло, була виявлена сенсаційна Знахідка

Експерти-археологи досі роблять великі знахідка навіть неподалік від великих міст. Так, наприклад, нещодавно в південно-східній частині Норвегії, всього в 86 кілометрах від міста Осло, в районі Г'єлстада, де недавно були знайдені корабель Вікінг і кілька курганів, археологи виявили кілька житлових приміщень залізного віку, в числі яких було виявлено найбільше стародавнє будівля в Скандинавії. Про це повідомляє "Associated Press".

Повідомляється, що за допомогою георадара дослідникам вдалося виявити скупчення "довгих" будинків, які були споруджені ще в період залізного століття. Передбачається, що в цих довгих, вузьких однокімнатних будинках жила велика кількість людей.

Особливу увагу археологів привернула будівля 60 метрів в довжину і 15 метрів в ширину. Археолог Ларс Густавен з Норвезького Інституту досліджень культурної спадщини заявив, що цей будинок — найбільший і перший у своєму роді, знайдений в Скандинавії.

Фахівці поки будують припущення щодо того, яке було призначення цих будівель і чому їх розміри відрізняються від інших будівель, знайдених на цій же території. Все це допоможуть з'ясувати Археологічні розкопки.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що до українця потрапила ікона, інкрустована дорогоцінним камінням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у покинутому сараї знайшли ідеально збережену "Волгу".

Також "Hyser" писав, що українець продає раритетну іграшкову машинку за 56 тисяч гривень.