Секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу висловився щодо кризи з мігрантами в Польщі

Кілька днів тому на кордоні між Білоруссю і Польщею сталася кризова ситуація з мігрантами з країн Близького Сходу, яка прикувала до себе увагу світової громадськості. Оскільки Україна знаходиться на кордоні з Білоруссю і Польщею, це питання обговорили і в Раді національної безпеки і оборони. Секретар РНБО України Олексій Данилов на брифінг розповів про те, що обговорювалося на засіданні, яке пройшло в середу, 10 листопада.

Так, Данилов заявив, що криза з мігрантами була першим питанням, яке було обговорено в рамках засідання РНБО. Учасники ради попередньо зустрілися з українськими розвідниками і силовиками і отримали різну інформацію. У вівторок, 9 листопада, президенту України Володимиру Зеленському зробили Доповідь, після чого він і вирішив 10 числа провести засідання, на якому ця ситуація буде ключовою.

За підсумками засідання всі відповідні відомства отримали певні вказівки, які вже незабаром приймуть вид нормативно-правових документів, які будуть виконуватися в обов'язковому порядку.

Відповідаючи на питання щодо того, що буде робити уряд, якщо українські кордони почнуть штурмувати, Данилов заявив, що алгоритм дій буде адекватним і відповідно до українського законодавства. За словами секретаря РНБО, саме це питання проговорювалося на засіданні, і сил і засобів для вирішення такої ситуації в України вистачить.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що новий міністр оборони зробив заяву щодо скасування призову.

Популярні новини зараз

Що потрібно додати в ґрунт, щоб помідори виросли солодкими та м'ясистими: розкриваємо секрет

Українських біженців попередили щодо виплат у Польщі: до чого готуватися

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командувач ОС заявив, що Україна готова відбити напад РФ.

Також "Hyser" писав, що на Донбасі сталося чергове загострення.