Реальна кількість інфікованих на добу може відрізнятися від офіційних даних

У зв'язку з третьою хвилею пандемії коронавірусу в Україні щодня спостерігається значний приріст хворих. Як буде розвиватися епідеміологічна ситуація найближчим часом, говориться в повідомленні НАН України.

Повідомляється, що протягом останнього тижня в країні продовжувала збільшуватися кількість інфікованих. Однак незважаючи на "антирекорди" щодо смертності та нових випадків, темпи поширення коронавірусу в Україні поступово знижуються. За даними НАН дане зниження спостерігається протягом двох тижнів.

Реальні темпи поширення вірусу можуть бути помітно нижче, тих, що пропонуються в щоденній статистиці МОЗ. Справа в тому, що в офіційну статистику враховуються і ті випадки, які були зафіксовані раніше, але не були підтверджені тестом.

У НАН зазначили, що на даний момент Україна знаходиться на початку фази плато, що є дуже невпевненим станом і може тривати кілька тижнів. Відзначається, що дані статистики будуть сильно залежати від затримок внесення інформації. Спрогнозувати кількість летальних випадків дуже складно, оскільки все залежить від завантаженості і забезпеченості лікарень.

Тим часом в НАН спрогнозували кількість нових випадків зараження до 20 квітня 2021 року. Епідеміологічний прогноз складений за допомогою двох незалежних моделей - статистичної моделі Facebook Prophet і компартментної моделі SEIR-U.

Прогноз по захворюваності. Фото: nas.gov.ua

Популярні новини зараз

Не накладайте на хату біду: чому в жодному разі тапочки не можна ставити хрест-навхрест

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт курячих рулетів з крабовими паличками та плавленим сиром

Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити

Показати ще

"Слід зазначити, що похибка передбачень значно зростає зі збільшенням інтервалу прогнозування, тому до отриманих результатів необхідно ставитися обережно. Відзначимо також, що в компартментну модель закладено тенденцію зменшення репродуктивного числа, що призвело до істотної розбіжності зі статистичною моделлю Prophet", - йдеться в повідомленні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов дав епідеміологічний прогноз на наступні тижні.
Також наш портал інформував, що українців попередили про нові правила роботи швидкої допомоги.
Нагадаємо, що українцям розповіли, як записатися, щоб вакцинуватися залишками вакцин.