У "Нафтогазі" попередили українців про шахраїв

Багато українців шукають можливість заощадити газ, особливо в опалювальний сезон, коли суми в платіжках найвищі. Заповзятливі шахраї і тут знайшли метод "заробітку". Так, в мережі пропонують електричні котли, які нібито допоможуть заощадити блакитне паливо. У чому підступ таких пропозицій, розповів заступник начальника департаменту енергоефективності "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк на своїй сторінці в Facebook.

Олексій Хабатюк написав, що в мережі з'явилися оголошення про продаж "винаходу", яке допоможе заощадити газ. Йдеться про електричні котли. Найцікавіше, що пропоновані котли мають коефіцієнт корисної дії (ККД) 300%, при цьому максимально можливий ККД - 100%.

Хабатюк зазначив, що шахраї такими "фейковими чудесами" просто виманюють у довірливих українців гроші. Придбати котли українцям пропонують за ціною від 99 до 149 Євро (3,2-4,9 тисячі гривень). Відзначається, що Найдешевший котел може обігріти площу всього в 15 квадратних метрів.

Варто зазначити, що Національна комісія у сферах енергетики та комунальних послуг офіційно затвердила нові правила розрахунку тарифів на газ. З 1 травня цього року всі споживачі будуть переведені на річні тарифи. Зазначається, що постачальники блакитного палива оприлюднять річні ціни до 25 квітня. Дане рішення спрямоване на захист українців від ринкових і сезонних коливань цін на газ. Споживачі протягом усього року будуть платити одну і ту ж ціну. При цьому в разі необхідності в українців є можливість розірвати договір з постачальником і перейти на місячний тариф.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Міністерстві соціальної політики розповіли, як нараховуватимуть субсидії за річними тарифами на блакитне паливо.

Також наш портал інформував, що українцям підказали, як зменшити витрату газу при готуванні їжі.

Популярні новини зараз

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Нагадаємо, що в уряді мають намір змінити ціни на електроенергію в квітні, на скільки "поважчають" платіжки українців.