Російська Федерація не залишає спроби з новою силою вдертися на тимчасово окуповані території Донбасу і знову готує провокацію.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

За інформацією ГУР, РФ планує спровокувати Україну на військову відповідь російським окупантам на лінії зіткнення на Донбасі. Після чого Росія збирається ввести регулярні підрозділи своїх Збройних сил та розширити військову присутність на тимчасово окупованих територіях.

Відзначається, що своє вторгнення влада РФ виправдовуватиме тим, що нібито намагалися захистити російських громадян на Донбасі, які, як пише ГУР, насправді є українцями та примусово отримали паспорти РФ.

Розвідка також не виключає спроб просування російських окупантів вглиб України.

Також, за даними ГУР, російським дипломатам і пропагандистам доручили бути готовими роз'яснювати світовій спільноті про нібито агресивні дії України та відповідні "миротворчі" дії РФ.

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Різкий стрибок до 122 грн: скільки зараз коштують яйця та соняшникова олія у супермаркетах

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Показати ще

Варто відзначити, що в середу, 31 березня, відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, на якому розглядалося питання загострення ситуації на Донбасі. Як повідомила пресслужба української делегації в ТКГ, Росія відмовилася підтримати спільну заяву про повернення до режиму припинення вогню.

На початку засідання глава української делегації Леонід Кравчук запропонував забезпечити з півночі 1 квітня дотримання повного і всеосяжного режиму "тиші".

Українську ініціативу підтримали представники ОБСЄ і запропонували прийняти спільну узгоджену заяву ТКГ. Однак, російська сторона відмовилася підтримати цю заяву.

Наступне засідання ТКГ заплановано на 14 квітня.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Верховній Раді України звернулися до влади РФ з вимогою негайно перервати будь-які бойові дії на сході України.

Також наш портал повідомляв, у Російській Федерації знову заговорили про відновлення військових дій в Україні.

Нагадуємо, Леонід Кравчук допустив військове вторгнення Росії.