Яких звичаїв дотримувалися наші предки 18 березня, та що не рекомендувалося робити в цей день

18 березня - 77 день року за григоріанським літочисленням. До кінця цього року, залишається ще 288 днів. Про народні звичаї, прикмети та свята повідомляє жіночий портал "Ivona".

Православні шанують пам'ять Святого Конона, Конона Ісаврійського, в народі званого Кононом-городником, і саме в цей день заведено приступати до прибирання дачної ділянки, перекопувати город і готуватися до посівного сезону.

Православне свято. Скріншот з відео на Youtube

18 березня іменини відзначають Федір, Марк, Іван, Юрій, Раїса, Конон, Кирило, Костянтин, Андрій та Іраїда.

Охочі отримати хороший урожай зверталися до Конона з проханням у допомозі у вирощуванні овочів, і починали оранку. Передбачалося, що в цьому випадку, урожай буде рясним, якщо ще й удобрити землю перегноєм.

Популярні новини зараз

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Показати ще

У цей день треба було обов'язково викопати в городі три лунки й прочитати над ними: "Одна для посухи, інша для мошок, третя для черв'яків". Якщо провести цей обряд, то зелень не постраждає від посушливого клімату, а шкідники обійдуть ваші посадки стороною. Однак, не варто було брати в руки ні граблі, ні вила, щоб в літні місяці град не побив посіви.

Вважалося, що якщо 18 березня день буде теплим, а погода ясною - то таким же буде і літо. Якщо в лісі вже є проліски - то вже настав час оранки. У тому випадку, якщо в будинку завелися гризуни - чекай неврожаю. А якщо вже гніздяться граки - через три тижні можна сіяти Зернові. Якщо ж у вас немає у власності землі, то ви цілком можете пересаджувати в цей день звичайні кімнатні рослини.

Також в цей день необхідно було пом'янути покійних родичів або помолитися за зниклих безвісти, бо існувала ймовірність, що після звернення до Бога, зниклі дати про себе знати. З хорошого - якщо сімейна пара в цей день вип'є гарячого вина з корицею, то відносини оновляться, а почуття стануть знову сильними та міцними.

Однак, якщо ви плануєте на 18 березня якісь серйозні покупки, то робити цього не варто, через те, що витрати виявляться марними, а речі не прослужать так довго, як хотілося б.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, чому Дмитро Нагієв всім серцем ненавидить 8 березня.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, як зміняться ціни на продукти до травневих свят.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що можна, а чого не можна робити у Великий піст.