В Україні вже провели індексацію пенсійних виплат 8 мільйонам громадян похилого віку, але настають і нові зміни

Про це довгоочікуване збільшення, і не тільки, під час проведення чергового засідання Кабінету Міністрів України, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Дениса Шмигаля, середня надбавка для пенсіонерів, після обіцяної індексації, склала понад 300 гривень, а цього року планується ще як мінімум три рази переглядати розмір державної допомоги для різних категорій літнього населення. Однак, прем'єр-міністр підкреслив, що для збільшення розміру пенсій у 2 і більше разів, в уряді готується кардинально інший підхід до формування пенсійної системи.

Індексація пенсій. Фото: facebook.com/pfu.gov.ua

Зокрема, пенсійна реформа передбачає перехід від теперішньої солідарної, до іншої, накопичувальної системи. Частина податків, які громадянин сплачує зі своєї офіційної заробітної плати буде йти на особистий пенсійний рахунок, а далі держава вирішить, як буде інвестувати накопичені кошти на цьому рахунку в "надійні фінансові інструменти".

Таким чином, прем'єр-міністр гарантує, що після того, як громадянин вийде на заслужений відпочинок, він все ж зможе отримувати й загальну солідарну виплату(таку як зараз), і щомісячну виплату з особистого пенсійного накопичувального рахунку.

Популярні новини зараз

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Показати ще

Надбавки до пенсії, фото: скріншот YouTube

Денис Шмигаль дав чітку обіцянку, що відразу після того, як зміни набудуть чинності, українські пенсіонери нарешті зможуть отримувати гідні соціальні виплати.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у найближчі роки пенсіонери навряд чи зможуть побачити збільшення державних виплат: все залежить від демографічної ситуації і числа офіційно працевлаштованих.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що з 1 квітня цього планується ще одне збільшення пенсійних виплат. Але не для всіх категорій літніх громадян.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Міністерстві соціальної політики України пообіцяли збільшити розмір пенсійних виплат до 7 000 гривень.