У Національному банку України оновили список рекомендованих платіжних систем

Про те, що каталог важливих платіжних сервісів змінився незначно, повідомляє пресслужба банку-регулятора.

Як відзначають в НБУ, тільки система електронних перерахувань Національного банку, залишається "системно важливим" державним сервісом. Однак існують системи та мають соціальну вагомість. Зокрема, підтверджено такий статус у сервісів: Поштовий переказ від "Укрпошти", Western Union від однойменної компанії, NovaPay від "Новапей", Visa від "Віза Інтернешнл" і MasterCard від "МастерКард Інтернешнл".

Цього року, якщо порівнювати з минулими, оновився реєстр і важливих платіжних систем, але не мають соціальної значущості. З переліку виключили Flashpay від банку "Фамільний", але додали системи LEO від "Леогеймінг Пей" і PrivatMoney від "ПриватБанку". З уже звичних, в списку залишилися: Intelexpress від "Інтелекспрес", RIA від "Континенталь Ексченж Солюшнс", City 24 від "Фенікс", MoneyGram від "Мані Грем Пеймент Системс" та Фінансовий світ від "Українських платіжних систем".

До компаній, що увійшли до списку важливих платіжних сервісів, Національний банк України пред'явить посилені вимоги, що стосуються організації діяльності та управління, доступності до моніторингу платіжної системи, гарантію управління потенційними ризиками, забезпечення інформаційної безпеки та безперервної функціональності.

Оплата в платіжній системі. Фото: скріншот YouTube-відео.

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Показати ще

Крім цього, оновили та доповнили список не важливих, але просто значущих компаній платіжної інфраструктури. Зокрема: "ТАС Лінк", "Ейсі ДіСі процесинг" та "Український процесинговий центр". До цих операторів платіжних систем вимоги трохи м'якше: тільки безперервний доступ до послуг і відповідність міжнародним стандартам "оверсайту".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у НБУ змінили правила купівлі іноземної валюти громадянами України.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у Національному банку України змінили голову правління.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що "ПриватБанк" блокує платіжні картки своїх клієнтів з надуманої причини.