Онкологічні захворювання займають одне з провідних місць серед причин смерті людини.

Люди в усьому світі звертаються за допомогою до лікарів, які ставлять їм невтішний діагноз. У деяких країнах відсоток захворюваності більше, в деяких менше, проте статистика хворих непохитно зростає з кожним роком.

Після серцево-судинних захворювань, смертність від онкології займає друге місце в світі.

У більшій ступені онкологічними заболеваеніямі хворіють люди старше 40 років і чим більше вік, тим процентне співвідношення онкохворих збільшується. Так серед 80-річних майже у половини пацієнтів виявляється онкопатологія.

До кінця вчені не можуть встановити причину утворення ракових утворень. Медики в усьому світі аналізують хворобу і намагаються зрозуміти, як вона виникає і, як можна запобігти зростанню "поганих" клітин і вилікувати людину.

Однак деяких факторів вони змогли визначити. Серед них спадковість, навколишнє середовище, харчування.

Популярні новини зараз

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Що стосується спадковості, то боротися з нею неможливо. Навколишнє середовище в основному не залежить від однієї людини, проте змінити місце проживання людині під силу. А ось стосується харчування, то воно в основному залежить від конкретної людини.

Топ-продуктів, що провокують онкозахворювання:

  • маргарин небезпечний для здоров'я, а особливо на регулярній основі;
  • кетчупи або соуси на основі томатної пасти, які містять в собі шкідливі компоненти;
  • консервоване м'ясо, оброблюване нітратом натрію в процесі приготування;
  • ковбаси і копченості, також оброблювані шкідливими хімікатами:
  • домашній поп-корн і упаковка, в якій він міститься;
  • риба, вирощувана на фермі, яку годують кормами з антибіотиками і гормонами;
  • чіпси, які робляться не з картоплі, а зі штучних компонентів:
  • рафінований цукор також шкідливий на постійній основі;
  • штучні підсолоджувачі ще шкідливіші, ніж цукор;
  • несезонні фрукти і овочі, оброблені хімічними речовинами.

Раніше Hyser писав про те, скільки чашок кави треба пити в день, щоб захиститися від онкології.

Також Hyser повідомляв, як часник і імбир впливають на онкологію-несподівана заява лікарів.

Нагадаємо, що названі види раку, якими частіше хворіють чоловіки.