Онкологічні захворювання займають одне з провідних місць серед причин смерті людини.
Люди в усьому світі звертаються за допомогою до лікарів, які ставлять їм невтішний діагноз. У деяких країнах відсоток захворюваності більше, в деяких менше, проте статистика хворих непохитно зростає з кожним роком.
Після серцево-судинних захворювань, смертність від онкології займає друге місце в світі.
У більшій ступені онкологічними заболеваеніямі хворіють люди старше 40 років і чим більше вік, тим процентне співвідношення онкохворих збільшується. Так серед 80-річних майже у половини пацієнтів виявляється онкопатологія.
До кінця вчені не можуть встановити причину утворення ракових утворень. Медики в усьому світі аналізують хворобу і намагаються зрозуміти, як вона виникає і, як можна запобігти зростанню "поганих" клітин і вилікувати людину.
Однак деяких факторів вони змогли визначити. Серед них спадковість, навколишнє середовище, харчування.
Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата
Користуйтеся моментом: рецепт ранньої тушкованої капусти з шинкою та сметаною
Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах
Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити
Що стосується спадковості, то боротися з нею неможливо. Навколишнє середовище в основному не залежить від однієї людини, проте змінити місце проживання людині під силу. А ось стосується харчування, то воно в основному залежить від конкретної людини.
Топ-продуктів, що провокують онкозахворювання:
- маргарин небезпечний для здоров'я, а особливо на регулярній основі;
- кетчупи або соуси на основі томатної пасти, які містять в собі шкідливі компоненти;
- консервоване м'ясо, оброблюване нітратом натрію в процесі приготування;
- ковбаси і копченості, також оброблювані шкідливими хімікатами:
- домашній поп-корн і упаковка, в якій він міститься;
- риба, вирощувана на фермі, яку годують кормами з антибіотиками і гормонами;
- чіпси, які робляться не з картоплі, а зі штучних компонентів:
- рафінований цукор також шкідливий на постійній основі;
- штучні підсолоджувачі ще шкідливіші, ніж цукор;
- несезонні фрукти і овочі, оброблені хімічними речовинами.
Раніше Hyser писав про те, скільки чашок кави треба пити в день, щоб захиститися від онкології.
Також Hyser повідомляв, як часник і імбир впливають на онкологію-несподівана заява лікарів.
Нагадаємо, що названі види раку, якими частіше хворіють чоловіки.