Житній хліб є корисним для людського організму - особливо він корисний для жіночої статі.
Дієтологи встановили, що його вживання запобігає виникненню раку молочної залози, а також мастопатії. Також при регулярному його вживанні поліпшується стан шкірних покривів, волосся.
Крім того, у обох статей житній хліб запобігає виникненню захворювань серцево-судинної системи.
Вживаючи в їжу житній хліб, можна не переживати про те, що людина набере зайві кілограми. Поживність даного продукту досить низька: в одній буханці міститься близько 200-250 кілокалорій.
У складі житнього хліба присутній значно більше харчових волокон, ніж у фруктах і овочах. Білки жита багаті великою кількістю амінокислот, а вміст заліза в них в кілька разів вище, ніж в яловичині.
Розлучення, про яке мовчали: легенда "Танці з зірками" Олена Шоптенко розповіла всю правду без прикрас
Цей домашній малиновий мохіто зводить з розуму смаком: забудьте про лимонади з магазину з таким рецептом
Секретна зброя городника: як виростити кабачки, що дають врожай до осені
Секрет багатого врожаю: яке добриво потрібно внести, щоб плодові дерева та кущі ломилися від плодів
Крім того, хліб знижувати рівень холестерину дозволяє вживати їх людям, що страждають на цукровий діабет. Вміст великої кількості вітамінів і заліза контролює в крові кількість гемоглобіну, що запобігає розвитку анемії. Фосфор позитивно впливає на нервову систему, знижує м'язову напругу.
Велика кількість йоду в хлібі корисно для підтримки нормальної роботи щитовидної залози.
У житньому хлібі міститься закваска, яка нормалізує травні процеси та усуває запори. Вміст у ньому хрому, селену, вітаміну Е попереджає появу новоутворень в стравоході, передміхуровій залозі, товстому шлунку.
Раніше Hyser писав про те, що існують продукти, які не поєднуються один з одним, а спільне їх вживання є небезпечним для здоров'я.
Також Hyser повідомляв, Як правильно підібрана дієта вплине на стан вашого шкірного покриву.
Нагадавши, чому молочнокислі продукти небезпечно вживати перед сном.