63 роки тому з конвеєра автомобільного заводу "Комунар" на Україні зійшов перший "Запорожець", або, як його називали в народі, "Горбатий". Ще б пак, радянським роботягам саме така машина і була потрібна: компактна, містка, недорога. Над дизайном нового радянського авто вирішили не мучитися, а просто скопіювали його з італійського автомобіля Fiat 500. З того часу, що тільки не робили на базі "Запорожця".

І справді, на сьогодні старі автомобілі ЗАЗ-968 "Запорожець" є джерелом натхнення для багатьох народних дизайнерів. Наприклад, новий «Запорожець» може бути зроблений із VW Beetle та ЗАЗ-968. Ще б пак, на "Фолькспорожець" точно згортатимуть шиї, а що ще потрібно власнику подібного автомобіля ЗАЗ?

Цього разу народні умільці справді постаралися на славу. Тут не просто щось підпилили або начепили - автомобіль обзавівся зовсім новим обважуванням зі скловолокна. Без змін залишили лише стійки кузова, а також дах. Особливо яскраво виділяються задній та передній бампера, виконані в хромі.

Тюнінг Запорожця

До послуг водія та пасажирів після тюнінгу є сучасна інформаційно-розважальна система, кондиціонер, підігріви та різні електрорегулювання.

Ще цей унікальний автомобіль отримав новий мотор. Йдеться про 1,2 л турбодвигун потужністю 102 л.с. Він працює разом із "роботом" DSG, шкода тільки не відомо які динамічні характеристики нового "Запорожця".

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Показати ще

Що ж до технічної начинки "Запорожця", то починаючи з двигуна TSI у передній частині, тут все без змін належить Volkswagen Beetle.

До речі, про причетність автомобіля саме до родини ЗАЗ свідчить патріотична радянська зірка з рубіновою начинкою, виготовлена ​​за допомогою 3D-друку, а також напис "Запорожець" українською.

Читайте також:

Не дивуйтесь: українцям почали надсилати нові платежі за газ. Як заплатити

Ощадбанк сплатить українцям чималі суми. Як отримати 25 тисяч

Схожа на рубанок: як виглядав прототип Лади, що так і не пішов у виробництво